VPRA

Social media boost

Beter bereik en volgers van alle leeftijden

Opdrachtgever

Gemeente Hulst


Vraag

Gemeente Hulst is al een aantal jaar actief op Facebook, maar wilde graag weten hoe het beter kon anno 2018. Ook vroeg de gemeente advies op het gebied van Instagram: hoe kan ze dit medium op een goede en efficiënte manier inzetten?


“De aanpak van Lievens Communicatie was – zoals gevraagd – heel praktisch. De tips konden direct in de praktijk worden gebracht. Daardoor waren het échte quick wins. Het enthousiasme van Karlijn en Stefanie werkte aanstekelijk.”

Micaëla Boone Gemeentevoorlichter / communicatieadviseur gemeente Hulst

Aanpak

Lievens Communicatie maakte een quickscan van de gemeentelijke Facebookpagina en deed deskresearch naar Instagram. Vervolgens deelden we onze bevindingen met de betrokken communicatieadviseurs. Tijdens het gesprek gingen we dieper in op de doelen en doelgroepen van de gemeente op social media en de wijze waarop de kanalen nu worden ingezet en gevuld. Vervolgens gaven we allerlei tips en tricks om hun pagina en werkwijze nog beter te maken. Daar gingen de communicatieadviseurs enthousiast mee aan de slag; nog voor het einde van de opdracht had de Facebookpagina al een metamorfose ondergaan. Uit een analyse van de statistieken van hun account bleek dat bijna alle volgers van de gemeente ouder zijn dan dertig jaar. We adviseerden de gemeente daarom actief te worden op Instagram, een medium waarop vooral de jongere generatie te vinden is. We zetten een Instagramaccount voor Hulst op en gaven vervolgens een workshop aan de adviseurs. Tijdens de workshop kwamen alle functies en mogelijkheden van Instagram aan bod en gaven we advies om dit medium op een efficiënte en aansprekende manier te vullen én extra volgers te creëren. Zo konden ze zelf aan de slag met het gloednieuwe social media kanaal!

 

Bijzonder

Karlijn en Stefanie zijn Hulstenaren in hart en nieren. Ze vonden het dan ook ontzettend leuk om betrokken te worden bij de social media van hun eigen gemeente. Uiteraard zijn zij zelf enthousiaste volgers!