Denk maar aan de strategische inzet van sociale platformen bij de bestorming van het Capitool, de enorme gevolgen van de gepubliceerde functie-elders-foto, of de beslissende rol van de VAR tijdens het wereldkampioenschap voetbal. Zo maar wat voorbeelden waarbij communicatie en communicatiemiddelen cruciaal werden voor de loop van de gebeurtenissen.

Digitale participatie

Ook in ons werk zetten de veranderingen van 2020 door corona zich verder door. Minder offline, meer online, of een slimme mix. We gingen met onze opdrachtgevers steeds op zoek naar die communicatie die het beste past bij de intentie. Zo ging Sander met omwonenden digitaal op zoek naar geschikte locaties voor twee nieuwe hoogspanningsstations van TenneT. Mirjam organiseerde participatiebijeenkomsten voor een nieuw ondernemingsplan voor de periode van 2022-2025 van Woongoed. En Kim, Wilbert en Anneloes voerden met de gemeente Goeree-Overflakkee een eilandbrede duurzaamheidsenquête uit gevolgd door digitale bijeenkomsten als start van het participatieproces om te komen tot klimaatplannen in de dorpskernen.

Online evenementen

Daarnaast organiseerden we weer veel online evenementen. Zo organiseerde Cora de stakeholdersbijeenkomst, in de vorm van een interactieve tv-uitzending, voor het nieuwe waterbeheerprogramma van waterschap Scheldestromen, Mirjam en Eelenna een grote werkconferentie met een panel en workshops voor de Zuidwestelijke Delta en Geraldine meerdere inloopavonden voor omwonenden van de Nieuwe Sluis Terneuzen. Bijeenkomsten met waardevolle opbrengsten voor deelnemers en opdrachtgevers. Hoewel onder de huidige maatregelen online nog de norm is, weten we zeker dat we online ook straks behouden als waardevolle toevoeging aan onze communicatietoolkit.

Extra handen in de zorg

Er waren dit jaar ook weer opdrachten die een direct gevolg zijn van corona. Het belang van communicatie in het hele coronaverhaal is evident. Wij hebben onze communicatie-expertise regionaal ingezet. Karlijn hielp de afdeling communicatie van het Adrz in deze drukke tijd, Matthanja deed dat bij ouderenzorginstelling Allévo en zorgde voor de coronawoordvoering voor de Zeeuwse verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties. Cora en Anouk gingen met bureau 10uur aan de slag met de fijnmazige en booster vaccinatiecampagne voor GGD Zeeland.

Op naar 2022!

Het jaar 2021 eindigt, maar ons werk gaat natuurlijk door. Graag bedanken we onze opdrachtgevers en partners voor een heel mooi jaar en kijken we uit naar de samenwerking in het volgende jaar. We wensen iedereen fijne feestdagen en we zien jullie graag weer in 2022!

Wat deden we nog meer in 2021?
Ben je benieuwd wat we nog meer hebben gedaan? Je vindt hier een overzicht van een groot deel van ons werk.