Binnen de Zuidwestelijke Delta werken Rijk en regionale overheden samen met ondernemers en maatschappelijke partijen aan één doel: een veilig, economisch aantrekkelijk en gezond deltagebied. Lievens coördineert de volledige communicatie voor het Gebiedsoverleg Zuidwestelijke Delta. Elk jaar vormt de werkconferentie het hoogtepunt. Zo’n 200 deelnemers gaan dan met elkaar in gesprek over de opgaven binnen de Zuidwestelijke Delta op het gebied van klimaat en duurzaamheid.

Vraag

De werkconferentie op 19 maart 2020 stond al volledig in de steigers, maar moest door het coronavirus worden afgelast. De wens vanuit het Gebiedsoverleg was om juist ook in deze periode toch volop aan de slag te blijven voor de Zuidwestelijke Delta. Vanuit Lievens dachten we mee en werkten we een plan uit voor een online variant van de werkconferentie. Zo konden we toch in gesprek met de Zuidwestelijke Delta-community.

Onze aanpak

In samenwerking met LiveOnlineEvents en Houtekamer & Van Kleef ontwikkelden we in korte tijd een doortimmerd online programma vol interactie. Dezelfde host, thema’s en sprekers vormden nog steeds de basis. Via een chattool konden de deelnemers input geven. Vanuit Lievens adviseerden we over de communicatiestrategie en rolden we het communicatietraject uit. Binnen een paar weken was het programma rond, verstuurden we de digitale uitnodigingen en ontwikkelden we een speciale webpagina op de website van Zuidwestelijke Delta waar alle info is te vinden. Binnen een dag stond de teller al op bijna 100 aanmeldingen.

Het resultaat

Op maandag 11 mei 2020 ontvingen we vanuit een speciaal ingerichte studio in het Informatiecentrum Grevelingen 170 deelnemers die actief meededen aan het programma via de chattool. Maar liefst 260 extra bezoekers logden ook live in. In de studio presenteerde onze host Kim Coppes samen met de keynote speakers het twee uur durende programma. Andere sprekers belden in via een videoverbinding. Zo gingen zes initiatiefnemers uit de regio vanuit een “blueroom” in gesprek met keynote speaker Toine Smits over succesvolle samenwerkingen. Tijdens de inspiratiesessie stelden de deelnemers vragen en gaven volop ideeën via de chattool. De reacties laten zien dat de middag erg is gewaardeerd. Vooral omdat het goed was voor de betrokkenheid om samen te werken aan de Zuidwestelijke Delta.

Ben je benieuwd naar de online inspiratiesessie Zuidwestelijke Delta? Bekijk hier de compilatie of kijk de hele uitzending hier terug.

De inspiratiesessie is boven mijn verwachting goed bekeken en gewaardeerd. Ook door mensen die niet zo snel naar onze fysieke werkconferentie zouden komen. Het blijkt een hele goede manier om elkaar te ontmoeten in deze tijd!
Leo Adriaanse Programmamanager Zuidwestelijke Delta
Volgende case

Een veilige, economisch aantrekkelijke en gezonde Zuidwestelijke Delta

Zuidwestelijke Delta