“Daarnaast komt er een tweede aansluiting op het bedrijventerrein Welgelegen,” vertelt Eelenna. “Voordat de eerste schop de grond in ging, doorliepen we met de gemeente Tholen een uitgebreid communicatie- en participatietraject om de omgeving goed te informeren en te betrekken. Inmiddels is het werk in uitvoering!”

Derde aansluiting

Aannemer Heijmans werkt in opdracht van de gemeente al een tijdje aan de aanleg van de derde aansluiting. Als één van de eerste werkzaamheden is het bestaande viaduct over de N286 gesloopt. Nu maakt de aannemer een tunnel voor fietsers en voetgangers. Deze tunnel verhoogt de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers. Om de doorstroming te borgen, krijgt het kruispunt  een intelligente verkeersregelinstallatie. Deze verkeerslichten communiceren met de weggebruiker en hulpdiensten zodat wachttijden worden geminimaliseerd. De Molenvlietsedijk verbindt de stad Tholen straks met de N286. Geluidsschermen en geluidsreducerend asfalt zorgen ervoor dat het wegverkeersgeluid vermindert voor de omgeving.”

In Tholen zijn machines bezig met het asfalteren van een nieuwe weg

Toekomstig Tholen

“Het centrale platform voor de projectcommunicatie is de projectwebsite toekomstigtholen.nl,” vertelt Eelenna. “Via de website houden we de omgeving op de hoogte van het project. Ook de BouwApp die de aannemer inzet voor bouwcommunicatie vind je hier terug. En we versturen één keer per maand een digitale nieuwsbrief naar omwonenden en andere geïnteresseerden. Zo informeren we de omgeving zo goed mogelijk over de voortgang van de werkzaamheden en de hinder die hierbij komt kijken.”

Mijlpaal

Eind oktober gaat de Molenvlietsedijk voor een deel weer open. Een mijlpaal voor het project en goed nieuws voor de omgeving! Eelenna: “Daar besteden we zeker aandacht aan. Zo maken we een ansichtkaart waarmee we de omgeving bedanken voor hun geduld. En we maken een video over de nieuwe verkeerssituatie met meer uitleg. De bewoners van de stad en de schoolkinderen die deze route vaak gaan gebruiken kunnen deze video bekijken. De komende maanden werkt de aannemer nog volop door. En als alles volgens planning verloopt, is het project in het eerste kwartaal van 2024 klaar.”