In 2018 nam investeerder Driestar het failliete vakantiepark Waterpark Veerse Meer bij Arnemuiden over. Samen met de gemeente Middelburg, omwonenden en experts op het gebied van landschap, verkeer en recreatie is sindsdien hard gewerkt aan een nieuw plan voor het vervallen Waterpark. Een plan dat wat toevoegt aan het recreatieaanbod in Zeeland en dat écht past in de omgeving. Dat plan is er nu.

Vraag

Het plan met het definitieve ontwerp voor het Waterpark Veerse Meer ging in april 2020 de bestemmingsplanprocedure in. De geplande fysieke informatieavond over het plan en de procedure kon helaas vanwege het coronavirus niet doorgaan. Lievens werkte met Driestar en gemeente Middelburg aan een online alternatief.

 

Aanpak

Natuurlijk vraagt online om een iets andere aanpak, maar ons uitgangspunt was hetzelfde als bij een normale informatieavond: een duidelijk verhaal vertellen over het plan, het ontwerp en de procedure. En bezoekers de mogelijkheid geven hun vragen te stellen. Samen met 10uur ontworpen we het format voor de informatieavond en HENK zorgde voor de techniek en productie. Het Lievens kantoor werd voor één dag studio. De verantwoordelijk wethouder, de ontwikkelaar van het park en de landschapsarchitect gaven voor de camera een toelichting op het nieuwe plan voor Waterpark Veerse Meer. Leden van het projectteam van de gemeente zaten de hele avond achter de chat om alle binnenkomende vragen direct te beantwoorden.

 

Het resultaat

Ruim 300 belangstellenden keken naar de live uitzending die via de website van de gemeente te volgen was. In de periode na de informatieavond is de uitzending nog eens door 500 mensen bekeken. Een bereik dat we met een avond op het stadskantoor niet gehaald hadden. Ook het aantal vragen dat beantwoord werd, lag veel hoger dan op een gewone informatieavond: er werden in de chat op de avond zelf 112 vragen beantwoord. Vind je het leuk de uitzending terug te zien? Dat kan hier.

Natuurlijk hadden we het liefst iedereen persoonlijk gesproken. Maar dankzij deze, door Lievens uitstekend georganiseerde en gecoördineerde, online variant, hebben we toch ons doel bereikt: zoveel mogelijk mensen informeren over het ter inzage liggende voorontwerp bestemmingsplan.
Gerro Vonk Directeur Driestar
Volgende case

Online inspiratiesessie voor Zuidwestelijke Delta

Zuidwestelijke Delta