Dow Benelux is een van de grootste werkgevers in Zeeland. Met 17 fabrieken en ongeveer 3.200 medewerkers is de vestiging van Dow in Terneuzen de op één na grootste productielocatie van the Dow Chemical Company. Al tientallen jaren ondersteunt en adviseert Lievens de Public Affairs afdeling van Dow Benelux.

Vraag

De afdeling Public Affairs van Dow Benelux had handjes te kort of werk te veel; het is maar hoe je het bekijkt. Ze vroegen Lievens de afdeling tijdelijk te ondersteunen. Niet alleen vanuit ons kantoor in Middelburg, zoals we al jaren gewend zijn. Ze wilden graag dat een van onze adviseurs fysiek aanwezig was op de afdeling en volledig meedraaide in het team. Dat deden we graag!

Onze aanpak

Omdat we al lang voor Dow werken, kennen we de organisatie goed en hebben we binnen het bedrijf een uitgebreid netwerk opgebouwd. Een inwerkperiode was dan ook niet nodig. We gingen direct aan de slag. Met de maandelijkse nieuwsbrief van de directeur bijvoorbeeld, het opstellen van een nieuwe interne communicatiestrategie en met alledaagse adviesklussen.

Bijzonder

Tijdens een detachering leer je de opdrachtgever en de organisatie op een andere manier kennen en beter begrijpen. Je ziet letterlijk en figuurlijk hoe de hazen lopen, welke krachten er spelen, hoe processen verlopen, welke rol de managers in de organisatie spelen en hoe de afdelingen onderling samenwerken. Maar ook wat de cultuur is en welke normen en waarden en ongeschreven regels er zijn.

Wij hebben de adviseurs van Lievens met open armen omarmd, niet alleen vanwege hun kennis en kunde, maar ook vanwege hun enthousiasme en persoonlijke betrokkenheid.
Erik van Oosten Director Public Affairs & Government Affairs bij Dow Benelux
Volgende case

Oog voor alle belangen rondom de Roggenplaat

Boskalis