Rijkswaterstaat Zee en Delta werkt aan een veilig, bereikbaar en leefbaar Zeeland, Noordzee en Caribisch gebied. Daarnaast richt de dienst zich op het beheer en onderhoud van de wegen, bruggen, sluizen en waterwerken in het gebied. Rijkswaterstaat Zee en Delta heeft vestigingen in Middelburg, Terneuzen, Goes en Rijswijk. Er werken 600 mensen.

Vraag

Wie komt ons ondersteunen? Dat was de vraag die de afdeling Communicatie & Strategie van Rijkswaterstaat Zee en Delta ons in 2018 stelde.  Anneloes biedt, via Only Human, sindsdien extra capaciteit aan het team. Op een steenworp afstand van ons eigen kantoor in Middelburg!

Onze aanpak

De afdeling Communicatie & Strategie is verantwoordelijk voor de gezamenlijke koers en aanpak van de communicatie binnen de regio. Zo geven de adviseurs communicatieadvies bij projecten, ondersteunen ze bij de inhuur van communicatiebureaus en staan ze de pers te woord. Het werk voor de afdeling is divers en iedere dag anders. Naast de reguliere afdelingstaken, woordvoering en persvoorlichting, maakte Anneloes zich hard voor de inzet van interne communicatie bij de dienst. Anneloes levert daarnaast een belangrijke bijdrage aan de strategische communicatie rond de grote onderhoudsopgave van de Zeeuwse infrastructuur: van de organisatie van bijeenkomsten met bestuurders, netwerkpartners en belanghebbenden tot het regisseren van het uitvoerend communicatiebureau en het realiseren van de communicatiemiddelen. Zij werkt daarbij nauw samen met collega’s uit de rest van de organisatie. Namens Zee en Delta is Anneloes actief in het landelijk afstemmingsoverleg van Rijkswaterstaat voor het verjongen, vernieuwen en verduurzamen van de infrastructuur.

Het resultaat

Inmiddels is een adviseur interne communicatie in dienst getreden bij Rijkswaterstaat Zee en Delta. De communicatie rond de grote onderhoudsopgave krijgt meer en meer vorm, waarbij ook aandacht is voor externe communicatie. De onderhoudsopgave komt ook in andere regio’s goed op stoom, waardoor er steeds meer ervaringen gedeeld kunnen worden. En het feit dat een persvraag je dagplanning danig onder druk kan zetten? Geen probleem!

Anneloes was heel snel een van ons, een collega. Ze was natuurlijk al goed bekend met de organisatie, de mensen en de projecten, dat hielp. Gelukkig blijft ze nog een tijdje!
Suzanne van Beek Clustercoördinator communicatie bij Rijkswaterstaat Zee en Delta
Volgende case

Communicatie bouw Nieuwe Sluis Terneuzen

Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie