De bouw van een van de grootste sluizen ter wereld is in volle gang. Van 2013-2022 was oud-collega Geraldine betrokken bij het project Nieuwe Sluis Terneuzen, een deelproject van de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie. Sinds 2023 is collega Anneloes als communicatieadviseur werkzaam bij het project.

Vraag

De projectorganisatie zocht een senior communicatieadviseur voor het omgevingsteam. Samen met een communicatieadviseur van Rijkswaterstaat bemenst Anneloes in Terneuzen de communicatieafdeling. En samen met de omgevingsadviseurs zorgen ze dat alle stakeholders betrokken blijven, dat er naar ze geluisterd wordt en dat ze op de hoogte blijven.

Onze aanpak

Met een communicatieplan voor de bouwfase een strategisch communicatieframe voor de korte periodes volgt het team het ingezette communicatiepad om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. De interesse vanuit de omgeving voor het megaproject is groot. Dat merk je aan de grote toeloop op inloopavonden, maar ook aan het groot aantal kijkers van de webcam op de website. Het werk gaat van adviseren over lopende zaken tot het versturen van de digitale nieuwsbrief. En van het interviewen van ambassadeurs voor op onze kanalen tot het organiseren van evenementen, zoals een mijlpaal of een open dag. Voor het realiseren van onder andere brochures, flyers, posters en banners heeft het communicatieteam extra hulp gevonden via het communicatiecontract van Rijkswaterstaat bij Zandbeek. En die werken voor de regio Zeeland samen met… Lievens. Dus ook via die weg zijn we betrokken bij het project.

Het resultaat

Tijdens het laatste tevredenheidsonderzoek kreeg de communicatie een 8,5! Een resultaat om erg trots op te zijn. En trots is ook de omgeving op dit mooie project.

Volgende case

Communicatie bouw Schelderadartoren Neeltje Jans

Rijkswaterstaat