“Veel Zeeuwse wegen, bruggen, sluizen en viaducten zijn inmiddels zo’n 60 jaar oud. Rijkswaterstaat gaat die infrastructuur de komende jaren flink opknappen. Dat is nodig om de veiligheid van de weggebruiker te garanderen. Maar de werkzaamheden leveren ook regelmatig hinder op voor het verkeer. Naast deze hindercommunicatie, laat Rijkswaterstaat graag zien hoe ze het werk aanpakken en waarom ze dat doen. Maar hoe doe je dat op een aantrekkelijke manier?”

Zo dus!

“Drie keer per jaar maken we samen met Rijkswaterstaat een e-zine. Zo’n digitaal magazine heeft enorm veel mogelijkheden. Er is natuurlijk ruimte voor de artikelen zelf, maar ook voor foto’s, video’s, klikbare kaarten of linkjes naar de website van Rijkswaterstaat. Zo legt het magazine verbindingen tussen verschillende platforms, en het is nog duurzaam ook. Het e-zine verschijnt via een e-mail bij de abonnees, maar we linken er ook naar door vanuit Twitter, Facebook en LinkedIn. In eerste instantie bereiken we vooral de regio, maar Rijkswaterstaat verspreidt de verhalen ook regelmatig via haar landelijke kanalen. Dan is het bereik meteen een stuk groter!”

Communicatie over de onderhoudsopgave en de voortgang én uitdagingen daarin is enorm belangrijk om de omgeving op de hoogte en aangehaakt te houden. Met Lievens hebben we een goede samenwerking om te bedenken wat nodig is, en daar uitvoering aan te geven.
Martijn Kapel Rijkswaterstaat

Gave verhalen

Wilbert: “Ik ben trots op de resultaten. Bekijk maar eens het laatste magazine dat uitkwam: Bereikbaar Zeeland, maart 2023. We hebben het e-zine nu twee keer uitgebracht en we werken alweer aan de volgende editie. Het magazine is ook altijd een leuke samenwerking met verschillende partners van Lievens. Zo levert Origin Marketing prachtig beeldmateriaal en verzorgt Zandbeek de opmaak. De werkzaamheden die Rijkswaterstaat uitvoert, zijn vaak indrukwekkend en de mensen die er aan werken hebben passie voor wat ze doen. Dat maakt dit project extra interessant om over te communiceren.”

Wil jij meer weten over de werkzaamheden in Zeeland van Rijkswaterstaat? Abonneer je op het magazine Bereikbaar Zeeland!