Wat is jouw favoriete plek in Zeeland?

“Er zijn zoveel mooie plekken in Zeeland en ik ben slecht in kiezen; op deze vraag heb ik dan ook tig antwoorden. Op nummer één staat toch ‘het strand’. Wandelen, zwemmen in zee en ’s zomers met mijn dochters, vrienden en familie van de zon genieten bij ons strandhuisje in Dishoek. Daar ga ik na het werk vaak nog even op de fiets naartoe. Voor een verfrissende duik en daarna een glas wijn en pastasalade met je voeten in het zand. Dat voelt steeds weer als een minivakantie.”

 

Hoe ontstond jouw liefde voor Zeeland?

“Zeeland zit in mijn genen. Ik ben geboren in Vlissingen en er nooit meer weggegaan. Tijdens mijn studie Communicatie aan de HZ heb ik wel een stage in het buitenland gedaan. Ik woonde toen een halfjaar in Los Angeles, waar ik steeds weer de kust en het strand opzocht. Zoals thuis… Ik heb tien jaar aan de achterzijde op de boulevard van Vlissingen gewoond, met zeezicht en ook nu ben ik vanuit huis in tien minuten op het strand. Of op de fiets, door de polder of via het ‘bunkerpad’, in twintig minuten in het centrum van Middelburg. Daar werk ik bij de Provincie Zeeland.”

Waar geniet je het meest van?

“De combinatie van de stad en de weidsheid van het platteland, daar blijf ik van genieten. Ik zoek vaak de gezellige drukte op om te lunchen of borrelen op een terras. In Zeeland zijn de steden nog lekker overzichtelijk. Tegelijk uniek en sfeervol door smalle stegen, monumentale gebouwen en levendige pleinen.”

Grenspaal. Fotograaf: Sven Dullaert

Hoe kun je je liefde voor Zeeland kwijt in je werk?

“Als adviseur voor grote projecten werk ik aan uitdagende vraagstukken en opgaven waarmee Zeeland te maken heeft, zoals de ontwikkeling van nieuwe getijdennatuur en de Zeeuwse arbeidsmarkt. Als ‘natuurmens’ zijn deze projecten op mijn lijf geschreven. Ik kom veel buiten en werk samen met ‘streekholders’ in het Grenspark Groot Saeftinghe. Na gedane arbeid drinken we dan met z’n allen een streekbiertje.”

Wat doet Lievens voor Provincie Zeeland?

“Ik heb zelf bijna twintig jaar bij Lievens gewerkt en weet wat ik kan verwachten van de adviseurs en hoe hoog de kwaliteit is. Voor Waterdunen en het infraproject Zanddijk bij Yerseke heb ik fijn samengewerkt met oud-collega’s. Van het maken van een participatieplan en dagvoorzitterschap tot het ontwikkelen van een bezoekersstrategie en het organiseren van open dagen. Bij Lievens is het in goede handen.”

Fotograaf grenspaal: Sven Dullaert