Wilbert: “Rijkswaterstaat sluit vanaf 31 oktober de Vlaketunnel vijf dagen af. En vanaf 8 november gaat ook het Dampoortaquaduct bij Middelburg vier dagen dicht. Dat zijn vervelende afsluitingen, die waarschijnlijk flinke files gaan veroorzaken. Met een grote mix aan communicatiemiddelen waarschuwen we weggebruikers voor de komende hinder.”

Pers

“Een van de manieren om weggebruikers te wijzen op de werkzaamheden, is via de pers. In de nacht van 2 op 3 oktober was de Vlaketunnel dicht voor werkzaamheden. Dat bood een mooie gelegenheid voor een persrondleiding. Journalisten van lokale en regionale media kregen de mogelijkheid om foto’s en video’s te maken in de tunnel, en stelden meteen al hun vragen over de komende werkzaamheden.”

Communicatie

“Naast de persrondleiding maken we een grote advertentie voor in de krant,” vertelt Wilbert. “En bijvoorbeeld factsheets met een uitleg over de werkzaamheden, in zeven verschillende talen. Zo informeren we vrachtwagenchauffeurs van internationale organisaties over de werkzaamheden. Ook gaat online een grote campagne lopen. Op die manier hopen we zoveel mogelijk mensen te bereiken. En doordat journalisten nu al eens konden kijken in de afgesloten tunnel, krijgen ze meteen een indruk van de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden.”