De traditionele, maar nog altijd effectieve, informatieavond in het dorpshuis of het interactieve werkatelier om samen aan een gebiedsontwikkeling te werken: het zit er voorlopig even niet in. Door de coronamaatregelen en de nieuwe ‘anderhalve meter-samenleving’ is het lastig om bijeenkomsten te organiseren. Maar een goed alternatief verzinnen kost tijd. En in een periode waarin veel communicatieafdelingen het vooral druk hebben met crisiscommunicatie, is die tijd niet altijd voorhanden.

Van a tot z

Tegelijkertijd blijven de processen op andere afdelingen wel doordraaien. Bestemmingsplannen worden geschreven, ruimtelijke projecten gaan door en er wordt nog steeds gewerkt aan de weg. Bij al die planvorming en uitvoering van collega’s hoort communicatie én participatie. Daarom hebben wij er alvast over nagedacht. We bieden een pakket aan om communicatieafdelingen van a tot z te ontzorgen. Wij organiseren jullie informatieavond, inloopuurtje of participatietraject graag digitaal!

Voor iedereen

Hoe doen we dat? Jij vertelt je oorspronkelijke plan en wij vertalen dat naar een digitale methode. De techniek, of het nou een simpele livestream is of een complete webinarstudio, laten we verzorgen door een van onze professionele partners. We zorgen dat het niveau van informatievoorziening en betrokkenheid dat bij jouw organisatie past, behouden blijft. Voor iedere stap van informeren of participatie hebben wij een passende oplossing. Daarbij hebben we natuurlijk ook oog voor de minder digitaal vaardigen, zodat iedere geïnteresseerde kan meedoen.

Interactief én crossmediaal

Hoe dan? Een voorbeeld: als inwoner ontvang je via de vertrouwde kanalen een uitnodiging voor een participatiebijeenkomst. Je krijgt vooraf de informatie en de vraag om je aan te melden. Tot zover niets nieuws. Op de dag van de bijeenkomst ga je alleen niet naar het gemeentehuis of een wijkgebouw, maar bel je in of open je de livestream op je tablet of pc. Je bekijkt een interactieve talkshow waar je de juiste informatie krijgt en je vragen kunt stellen via een chatfunctie of op stellingen kunt reageren. Een goede presentator zorgt ervoor dat jouw vragen beantwoord worden en dat de discussie wordt geregisseerd. Achteraf ontvang je natuurlijk een wrap-up van de bijenkomst via jouw gewenste kanaal en kun je tijdens een bepaalde periode je vragen nog stellen per mail of telefoon.

Maatwerk

Behoefte aan meer interactie, bijvoorbeeld door middel van deelworkshops of stemmogelijkheden?  Ook dat is mogelijk! We denken graag mee over de inhoud en de invulling van de bijeenkomst. We managen daarnaast indien gewenst het hele communicatietraject rondom de bijeenkomst en realiseren alle bijpassende middelen. Het is afhankelijk van jouw behoefte en doel hoe we de bijeenkomst inrichten en wat we voor je doen, daarom gaan we graag in gesprek. Wil je inwoners informeren of betrekken, maar ontbreekt je de tijd? Neem gerust eens vrijblijvend contact op!