Het meeste werk gaat gelukkig vrij ongemerkt voorbij voor de omgeving. Toch zijn er ook werkzaamheden die overlast kunnen veroorzaken. Denk aan heiwerkzaamheden of werk naast de weg. Het projectteam vindt het belangrijk om omwonenden, passanten en de rest van de omgeving altijd op tijd en eerlijk te vertellen wat ze kunnen verwachten. De omgeving vindt die informatie vooral op de website en in de digitale nieuwsbrief. Deze worden goed bezocht en bekeken, daardoor is de omgeving goed op de hoogte.

Een vrouw leest de brochure van de Nieuwe Sluis Terneuzen.

Offline

Toch is het ook belangrijk om offline zichtbaar te zijn. Het informatiecentrum is daarvoor een goede plek. Maar het project verspreidt ook één keer per jaar een brochure huis-aan-huis in de gemeente Terneuzen. Contentmarketingbureau Zandbeek maakt deze brochure, samen met Lievens. Wilbert: “Lievens werkt al jarenlang met veel plezier voor de Nieuwe Sluis. Het is leuk werk om de brochure te maken en van dichtbij betrokken te zijn bij zo’n gaaf project!” Dinsdagavond is de online inloopavond van de Nieuwe Sluis, tegelijk verschijnt deze week de nieuwste brochure.

Online inloopavond

Twee keer per jaar houdt het project Nieuwe Sluis Terneuzen een inloopavond. Een mooi moment om stakeholders bij te praten over het project. Dinsdag is de vierde online inloopavond. Normaal kwamen er op een avond ruim honderd mensen naar het informatiecentrum. Nu kijken er op het moment zelf ook honderd mensen en meer dan duizend mensen kijken het op een later moment terug. Hierdoor is er uiteindelijk een groter bereik dan alleen offline. Maar het is ook heel prettig om persoonlijk het gesprek aan te gaan met elkaar.

Bekijk dinsdag 5 oktober 2021 de online inloopavond rechtstreeks: www.nieuwesluisterneuzen.eu/inloopavond