Geraldine is al jaren communicatieadviseur bij opdrachtgever Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie en verantwoordelijk voor de communicatie: “Het meeste werk gaat gelukkig vrij ongemerkt voorbij voor de omgeving. Toch zijn er ook werkzaamheden die overlast kunnen veroorzaken. Denk aan heiwerkzaamheden of werk naast de weg. We vinden het belangrijk om omwonenden, passanten en de rest van de omgeving altijd op tijd en eerlijk te vertellen wat ze kunnen verwachten. De omgeving vindt die informatie vooral op onze website en in onze digitale nieuwsbrief. We merken dat deze ook goed bezocht en bekeken worden, daardoor is de omgeving goed op de hoogte.”

Offline

“Toch vinden we het ook belangrijk om offline zichtbaar te zijn. Ons informatiecentrum is daarvoor een goede plek. Maar we verspreiden ook één keer per jaar een brochure huis-aan-huis in de gemeente Terneuzen. Contentmarketingbureau Zandbeek maakt deze brochure, samen met Lievens. Wilbert: “Lievens werkt al jarenlang met veel plezier voor de Nieuwe Sluis. Het is leuk werk om de brochure te maken en van dichtbij betrokken te zijn bij zo’n gaaf project!” Dinsdagavond is de online inloopavond van de Nieuwe Sluis, tegelijk verschijnt deze week de nieuwste brochure.

Online inloopavond

Twee keer per jaar houdt het project Nieuwe Sluis Terneuzen een inloopavond. Een mooi moment om stakeholders bij te praten over het project. Dinsdag is de vierde online inloopavond. Geraldine: “Door corona gingen we digitaal. Normaal kwamen er op een avond ruim honderd mensen naar het informatiecentrum. Nu kijken er op het moment zelf ook honderd mensen en meer dan duizend mensen kijken het op een later moment terug. Hierdoor hebben we uiteindelijk een groter bereik dan alleen offline. Maar het is ook heel prettig om persoonlijk het gesprek aan te gaan met elkaar. We hopen dat de volgende inloopavond, in het voorjaar van 2022, ook weer fysiek kan plaatsvinden.”

Bekijk dinsdag 5 oktober 2021 de online inloopavond rechtstreeks: www.nieuwesluisterneuzen.eu/inloopavond