Wat is jouw favoriete plek in Zeeland?

“Mijn lievelingsplek is toch wel ons strandhokje op het strand van Oostkapelle. Hier brengen we in de zomer veel tijd door met het gezin. Het hokje was van de opa van mijn vrouw en haar ouders hebben het daarna overgenomen. Zo is het eigenlijk van generatie op generatie overgedragen, het is echt een familieplek. Middelburg is voor mij de ideale uitvalbasis in Zeeland. Hier woon ik met veel plezier en er is in de stad en de omgeving van alles te doen. Ik ga graag eten in Kaffee ’t Hof of de Vliegende Hollander, wandelen in Westhove of Oranjezon of zeilen op het Veerse Meer. Eigenlijk kan ik niet één favoriete plek kiezen: Zeeland is mijn favoriete plek.”

Hoe ontstond jouw liefde voor Zeeland?

“Ik ben er geboren en getogen. Daarmee is denk ik meteen mijn liefde voor Zeeland ontstaan. Ik hou van een gezonde dosis rust. Hier in Zeeland dompel je onder in rust en ruimte en tegelijkertijd kan je de drukte opzoeken wanneer je wilt. Die balans is voor mij perfect.”

Waar geniet je het meest van?

“Het gezinsleven hier, de goede vrienden die we hier hebben en de dynamiek van het leven in Zeeland. Zeeland heeft elk seizoen weer wat anders te bieden. In de zomer klappen we onze strandstoelen uit voor ons strandhokje, vermaken de kinderen zich urenlang en komen vrienden buurten. In de winter zijn er weer andere dingen te beleven. Ook enorm leuk; ik speel saxofoon in HANK quintet, de Swinging Affair Big Band en organiseer een aantal keer per jaar jazzsessies in Boutiquehotel The Roosevelt. Ik zou het leven in Zeeland voor geen goud willen inwisselen.”

Hoe kun je je liefde voor Zeeland kwijt in je werk?

“Alles wat ik tot nu toe heb gedaan, heeft wel direct of indirect raakvlak met de omgeving. Voordat ik bij Rijkswaterstaat kwam, heb ik bij een communicatiebureau in Goes gewerkt en daarna nog vijf jaar bij VVV Zeeland. Ik kon hier mijn liefde voor Zeeland kwijt in marketing en projecten. Nu kan ik mijn liefde kwijt in datgene wat Rijkswaterstaat allemaal doet in en voor Zeeland. Als communicatieregisseur werk ik voor allerlei projecten hier in Zeeland: voor het groot onderhoud aan de wegen en vaarwegen, de Oosterscheldekering, de waterkwaliteit van het Veerse Meer of bijvoorbeeld de Krammersluizen. Dat is zomaar een greep uit de projecten waar we mee bezig zijn. Tijdens deze projecten kom ik op allerlei mooie plekken in Zeeland waar je zelf misschien niet snel komt. Het is leuk om op deze manier met je eigen regio bezig te zijn.”

Wat doet Lievens voor Rijkswaterstaat?

“Lievens verzorgt de communicatie voor verschillende projecten binnen Rijkswaterstaat. Ze realiseren bijvoorbeeld de communicatie in de communicatielijn ‘Bereikbaar Zeeland’, voor de Zuidwestelijke Delta en Nieuwe Sluis Terneuzen. Het is mooi om samen te werken met een Zeeuws bureau dat de omgeving kent. Lievens heeft hierdoor veel gevoel voor de impact.”