“Ik ben Anne-Floor de Potter, 28 jaar en ik woon in Hulst. Na een mooie reis van bijna vier maanden naar Guatemala, Mexico en Portugal ben ik vijf september gestart bij Lievens. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan voor de mooie organisaties waar Lievens allemaal voor werkt. 

Werkervaring en positieve verhalen  

In 2016 verhuisde Anne-Floor voor haar afstudeerstage terug van Breda naar Zeeland. “Na het afronden van mijn opleiding communicatie en multimediadesign werd ik meteen aangenomen als communicatiemedewerker bij ZorgSaam en Warmande. Daarna ben ik gaan werken als communicatieadviseur bij de Provincie Zeeland. Ik hoorde daar altijd positieve verhalen van werknemers van Lievens die tijdelijk ondersteunden bij projecten van de Provincie Zeeland. Toen ik zag dat er een vacature openstond, leek het mij een mooie kans en heb ik gesolliciteerd.” 

“Het leuke aan werken in Zeeland is dat je vrijwel iedereen op een bepaald moment weer tegenkomt. Dat maakt dat de lijntjes kort zijn en je dat je aan oude contacten vaak nog veel hebt. Zo kwam ik op mijn eerste werkdag al meteen oud-collega’s van de Provincie Zeeland tegen.” 

Het bourgondische leven 

Lange tijd kriebelde het om terug te gaan naar Breda, waar ze haar opleiding volgde aan de Avans Hogeschool. “Inmiddels waardeer ik meer en meer de Zeeuwse nuchterheid, onze prachtige stranden en het bourgondische Zeeuws-Vlaamse leven. In de zomer vind je mij vaak aan een van de Zeeuwse strandpaviljoens die Zeeland rijk is, voor een heerlijk wijntje en een borrelplank.  

Het beeld wat mensen hebben over Zeeland verbaast mij nog steeds. Zo hoor ik vaak: “Kom jij helemaal uit Zeeland, daar is toch niets te doen?” Vaak zeggen ze in dezelfde zin dat ze er wel graag op vakantie gaan of ouders een vakantiehuisje hebben aan de kust. Daar moet ik altijd om lachen.”  

De halve marathon 

Ik hou van creatief bezig zijn en sport graag, zo ga ik in oktober een poging wagen om de halve marathon te lopen in Brugge. Naast deze hobby’s heb ik ook een eigen bedrijf, waar ik retreats en vrouwencirkels voor organiseer. Tijdens zo’n dag komen we samen met ongeveer tien vrouwen, waarbij we mediteren, werken aan schrijfopdrachten en persoonlijke verhalen delen rondom een thema. Op deze manier help ik vrouwen om weer meer in contact te komen met hun eigen kern en zijn. 

Aan de slag voor…  

Inmiddels zit haar eerste week erop en kijkt ze uit naar de komende periode. Zo gaat Anne-Floor de komende tijd het communicatieteam van WVO Zorg versterken. Dat is extra leuk, omdat ik in 2016 mijn afstudeeronderzoek bij WVO Zorg uitvoerde. Vanuit mijn functie bij ViaZorg was ik daarnaast nog niet zo lang geleden betrokken bij de implementatie van de smartglass op het Scheldehof.