Wat is jouw favoriete plek in Zeeland?

Zeeland is een prachtige provincie met veel mooie plekken. Als ik moet kiezen, dan ga ik toch voor het strand en dan vooral het Breezand bij Vrouwenpolder. Nergens vind je in Nederland zo’n breed strand waar het zelfs op de warmste zomerdagen relatief rustig blijft. Met uitzicht op de Oosterscheldekering en de Noordzee en vanaf de Veerse Gatdam naar het Veerse Meer is dit een bijzondere plek. Het leuke is dat ik hier eerst alleen kwam als toerist, maar dat dit nu een belangrijke plek is in de projecten van TenneT. De Veerse Gatdam is de plaats waar straks de kabels van de windgebieden IJmuiden Ver en Nederwiek de kust bereiken.

Hoe ontstond jouw liefde voor Zeeland?

Zeeland was voor mij vooral een vakantieprovincie. Ik kom zelf uit de buurt van Arnhem, maar ben veel in Zeeland op vakantie geweest. Kamperen met onze kinderen bij de boer in Arnemuiden of in een huisje in Zoutelande, Burgh-Haamstede of Vrouwenpolder. Nu kom ik vooral in Zeeland voor werk, maar als ik een keer wat tijd over heb, wandel ik graag door de straatjes van Middelburg of bezoek het strand. Ik krijg dan meteen weer een vakantiegevoel en hier schijnt altijd de zon!

Waar geniet je het meest van?

Van de zee. Ik hou van de zee, dus als ik ergens een gaatje in mijn agenda heb, dan rij ik daar soms even naartoe. Ieder seizoen is mooi en het is een fijne plek om je hoofd leeg te maken.

Hoe kun je je liefde voor Zeeland kwijt in je werk?

Ik ben als omgevingsmanager in contact met allerlei verschillende partijen die te maken krijgen met onze projecten. Ik vind het belangrijk dat ze weten wat we gaan doen en waarom, maar probeer ook goed te luisteren naar wat voor hen belangrijk is. De energietransitie heeft een enorme impact op heel Nederland. Ook in Zeeland komt er met name rond bepaalde plaatsen heel veel samen. Het is een belangrijke opgave en we ontkomen er niet aan dat de omgeving hierdoor soms verandert. Het is heel vervelend als je hiermee als bewoner of met je bedrijf te maken krijgt. Aan de andere kant is het in ieders belang dat we werken aan een schonere toekomst. Ik probeer de belangen van de verschillende stakeholders zo goed mogelijk mee te nemen in de keuzes die gemaakt worden en te zorgen dat mensen niet verrast worden.

Wat doet Lievens voor TenneT?

Lievens levert ons kundige communicatieadviseurs die voor onze projecten werken. Ze kennen de omgeving, spreken de taal en hebben een netwerk waarvan ze gebruikmaken. Heel waardevol voor de enorme opgave waarvoor we staan.