Wat is jouw favoriete plek in Zeeland?

“Dat zou ik niet kunnen zeggen. Ik vind vooral de diversiteit zo mooi. De bossen aan de kant van Clinge, de dijk met uitzicht op Doel en de containerschepen, de weidsheid van de Schelde en Saeftinghe. Ik fiets graag en veel en dan zoek ik de combinatie van natuur en industrie op. Dat vind ik prachtig. Hard en zacht, de industrie brengt reuring en dynamiek. Het wordt nooit saai.”

Hoe ontstond jouw liefde voor Zeeland?

“Toen ik nog wethouder in Papendrecht was, hadden we net een huis gekocht waar nog veel aan moest gebeuren. We gingen daarom dat jaar niet op vakantie. Mijn vrouw zag een advertentie waarin iemand een oppas zocht voor zijn boerderijtje, in Hengstdijk. Daar had ik toen nog nooit van gehoord. Maar het leek ons wel wat. En, lang verhaal kort, we hebben jarenlang iedere zomer op dat boerderijtje gepast. Zo leerden we Zeeuws-Vlaanderen kennen. De kinderen vonden het ook heerlijk. Dus toen er een vacature ontstond in Axel, hoefden we niet lang na te denken. Ik ga hier nooit meer weg, ook niet nu ik bijna burgemeester af ben. Onze kinderen wonen ook allemaal nog hier, we zijn echt geworteld in Zeeuws-Vlaanderen!”

Waar geniet je het meest van?

“De weidsheid, de ruimte, de mentaliteit, de luchten, het licht. Je hebt hier alles binnen handbereik. Ik geniet ook erg van ons Vlaamse achterland. Een andere cultuur, vlakbij huis.”

Hoe kun je je liefde voor Zeeland kwijt in je werk?

“Dat hoef je een burgemeester niet te vragen! We maken met ons werk Zeeland iedere dag een stukje mooier. Bijvoorbeeld wat we hebben gedaan voor het Grenspark, of de ontwikkeling van Perkpolder. Zelf geniet ik vooral van de mensen. Als burgemeester ben je overal, je hoort van alles en je leert iedere dag.”

Wat doet Lievens voor gemeente Hulst?

“Als we extra capaciteit nodig hebben voor communicatie, doen we graag een beroep op de adviseurs van Lievens. Ze vervangen onze vaste communicatieadviseur als dat nodig is of pakken een tijdrovend project op waar we zelf niet aan toe komen. Vertrouwde achtervang!”