“Ik ben Wilmer Klaassen, ik ben 23 jaar en ik woon in Aagtekerke op het prachtige Walcheren. Vorig collegejaar rondde ik mijn master Marketing Management af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Deze week ben ik gestart bij Lievens.”

Wilmer: “Tijdens mijn studie Marketing Management leerde ik hoe je als bedrijf communiceert met klanten of consumenten, inspeelt op hun behoeften en op welke manieren je gedrag kunt proberen te veranderen.” Lievens opereert meer in de publieke sector, toch zijn er veel raakvlakken. “Het gaat erom dat je je inleeft in je doelgroep en daarbij bepaalt hoe je die het beste kan bereiken.”

Snuffelstage bij de PZC

“Op de basisschool vond ik het al leuk om verhalen te schrijven en als middelbare scholier deed ik een snuffelstage bij de PZC.” Communicatie interesseerde Wilmer dus altijd al. “Tijdens mijn studie maakte ik bijvoorbeeld ook een zijstapje door een minor Journalistiek te volgen. Daarnaast liep ik zes maanden stage op de communicatieafdeling van Unilever. Dit voorjaar was ik verantwoordelijk voor de communicatie rond de Elfstedentriatlon van Maarten van der Weijden. Met een mooi resultaat! We hebben ruim 4,5 miljoen euro ingezameld voor kankeronderzoek.”

De publieke sector heeft Wilmer altijd geïnteresseerd. “Ik vond politiek en wetgeving al interessant. Zo heb ik ook een bachelor fiscaal recht afgerond. De vakken staats- en bestuursrecht en ‘heffingen lokale overheden’ spraken mij het meeste aan.” Hij zocht een baan bij een Zeeuws communicatiebureau en dan moet je natuurlijk bij Lievens zijn. “Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan voor verschillende opdrachtgevers in de publieke sector en waardevol communicatieadvies te geven.”

Terug naar Zeeland

Tijdens zijn studententijd woonde Wilmer met veel plezier in Rotterdam, maar hij besloot om terug te keren naar de plek waar hij is opgegroeid. “Ik heb om mij heen gemerkt dat veel mensen het bijzonder vinden dat ik weer in Zeeland ga wonen – ze vinden het veel te ver weg. Voor mijn masterscriptie deed ik onderzoek naar het imago van Zeeland onder young professionals uit de Randstad, daarin merkte ik hetzelfde. Het bleek dat veel jonge Randstedelingen Zeeland best leuk vinden voor vakantie, maar zeker niet geschikt om te wonen of te werken”

Nu hij weer fulltime in Zeeland woont, is Wilmer vaak te vinden op het strand. Ook als het minder goed weer is. “Ik vind het heerlijk om hard te lopen over het strand. Niets lekkerder dan je hoofd op die manier leegmaken.” De afgelopen zomer heeft hij in Portugal een paar keer gesurft. “Ik vond dat zo leuk en ik ben nu van plan om zelf een surfboard te kopen. Het lijkt me leuk dat je dan ook in de andere seizoenen lekker in het water bezig kan zijn.”