Uit zeewater duikt iets op wat op een zeehond lijkt.

Wat is jouw favoriete plek in Zeeland?

Voor de mooiste plek van Zeeland moet je op een windstille dag gaan kajakken op de Oosterschelde. Ik ga zelf vaak naar de schelpenbult aan de oostelijke rand van de Roggenplaat. Je hebt een enorm uitzicht om je heen met vogels en als je geluk hebt zeehonden of zelfs bruinvissen!

Hoe ontstond jouw liefde voor Zeeland?

Ik ben altijd al sterk verbonden met water. Ik ben graag actief in, op en onder water. Zo’n tien jaar geleden begonnen mijn vrouw en ik met kajakken. Dat is een geweldige uitdaging op de Zeeuwse wateren. Je kunt kiezen voor een klein meer, maar ook voor het open water van de Grevelingen of de Voordelta. Maar de Oosterschelde met zijn stroming en droogvallende platen vind ik het meest bijzonder.

Waar geniet je het meest van?

Als ik aan het varen ben, ben ik er echt helemaal uit. Weg van het werk, weg van de druk en alleen de lucht, het water en je eigen boot. Want je moet wel zelf peddelen om vooruit te komen. Je moet voor de stroming en de wind uitwerken. Anders wordt het vechten en dat houd je niet lang vol.

Hoe kun je je liefde voor Zeeland kwijt in je werk?

Sinds 1996, het jaar dat we verhuisden naar Zeeland, ben ik betrokken bij het watermanagement in Zeeland. Eerst deed ik onderzoek naar de morfologie van de Westerschelde. Samen met een heel team zochten we de integratie van de waterbeweging en de biologie, om ontwikkelingen te kunnen volgen. Daarna ben ik overgestapt naar de voorbereiding van grote projecten in de Westerschelde, zoals de verdieping. Nu ben ik al ruim acht en een half jaar betrokken bij de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen.

Wat doet Lievens voor Nieuwe Sluis Terneuzen?

Lievens levert al jaren een zeer gewaardeerde medewerker voor het omgevingsteam. Geraldine is als communicatieadviseur bij het project, en als bewoner van de binnenstad van Terneuzen, nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Ze kent de vragen en weet de goede antwoorden erbij te vinden. Gezamenlijk met communicatieadviseur Debby levert zij advies en de producten die nodig zijn om goede communicatie vorm te geven. Niet voor niets scoort het project hoog op publiekscommunicatie.