“Ik ben Antoinette Verkuijl-Rath, 38 jaar en woon sinds een half jaar in Serooskerke (Walcheren). Hiervoor heb ik altijd in Noord-Brabant gewoond. Ik werkte in Tilburg bij Instituut Verbeeten, een specialistisch ziekenhuis voor radiotherapie en nucleaire geneeskunde. Als allround communicatieadviseur adviseerde ik het management en bestuur op het gebied van communicatie bij organisatieontwikkelingen en was ik verantwoordelijk voor interne communicatie, huisstijlbeheer, perscontact en contentstrategie.” 

Kennismaking

Als nieuwe inwoner van Zeeland werd Antoinette door een van haar buren gewezen op Lievens. “Ik was meteen enthousiast over de manier van samenwerken, de veelzijdigheid aan opdrachten en de expertise van alle collega’s binnen Lievens. Voor mij is er geen betere manier om de provincie te leren kennen. Ik kijk uit naar alle mooie opdrachten die we gaan aanpakken.” 

Samen

“Naast thema’s als duurzaamheid en natuur is voor mij ‘het gevoel van samen’ belangrijk. Samenwerken, samen aanpakken en samen lachen. Dit komt terug in mijn werk, maar ook in onze keuze om in Zeeland te wonen: we verhuizen na twee jaar voorbereiden binnenkort naar eco-wijk De Woongaard. Vanuit een collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) laten we zien dat bouwen met natuurlijke, circulaire materialen haalbaar is. Ons comfortabele huis is onze privé-ruimte, maar we zijn samen met andere huishoudens eigenaar van de grond en de gedeelde voorzieningen. De energie die we gebruiken, wekken we zelf duurzaam op.” Onlangs is De Woongaard door de Zeeuwse Milieufederatie uitgeroepen tot beste circulaire burgerinitiatief van Zeeland en ontvingen de leden de Kringlogo prijs 2023.  

Een vrouw speelt harp, Antoinette Verkuijl-Rath Lievens Communiatie

Muziek en meer 

In haar vrije tijd heeft Antoinette altijd muziek om zich heen: ze speelt harp, gaat graag naar concerten en zingt volop liedjes met haar twee kinderen. “Uiteraard vergt onze verhuizing naar De Woongaard op dit moment veel vrije tijd, maar ik pak wekelijks een moment om een strandwandeling te maken en over de zee te staren. Op die manier kan ik mijn hoofd even helemaal leegmaken.”