Wat is jouw favoriete plek in Zeeland?

“Mijn favoriete plek is de Put van Terneuzen, gezien vanaf de dijk bij de Margarethaweg. Zeker ’s avonds tegen zonsondergang. Het zicht op de zeeschepen op de Westerschelde, het herkenbare silhouet van de havenstad en aan de overkant de mooie stilte van de Zak van Zuid-Beveland, rechts van de lichtjes bij de tunnelingang. Dat uitzicht, gecombineerd met de zilte bries van zee is telkens weer een bijzondere beleving. Als ik daarna de dijk afdaal en via de bochtige Verkorting de ongerepte Margarethapolder in loop is mijn geluk compleet.”

Hoe ontstond jouw liefde voor Zeeland?

“Liefde voor Zeeland heb ik al heel mijn leven, hoewel ik in het Utrechtse geboren en getogen ben. De eerste tien jaren van mijn leven gingen wij elk jaar op vakantie naar Scharendijke. Op de hoge dijk en het kleine strand buiten het dorp heb ik heel veel voetstappen liggen. Ik koester mooie herinneringen aan die tijd en aan de vele bezoeken aan Zeeland daarna. Trouwens, als je onze vakantiefoto’s van die tijd bekijkt zie je dat niet alleen ik groeide maar ook de Brouwersdam. Op onze eerste foto’s was er alleen nog water in het gat en elk jaar kwam er een beetje dam bij.”

Waar geniet je het meest van?

“In 2003 zijn wij naar Zeeland (Terneuzen) verhuisd en hebben daar tot 2011 gewoond. Ik heb eigenlijk toen de compleetheid van Zeeland echt leren kennen. De Zeeuwse regio’s hebben zoveel te bieden wat betreft cultuur, historie en natuur maar ook in culinair opzicht en wat betreft ontspanning en een zeer diverse bedrijvigheid kom je er aan je trekken. Ik geniet van alles, maar het meest nog van een wandeling samen met Judith, mijn vrouw, en onze honden langs de Westerscheldedijk.”

Ondergaande zon boven de Westerschelde.

Hoe kun je je liefde voor Zeeland kwijt in je werk?

“Eerder dit jaar ben ik aan de slag gegaan als regiomanager bij VNO-NCW verantwoordelijk voor Zeeland, een rol die ik combineer met het secretariaat van de havenvereniging PORTIZ. Die rollen bieden mij de unieke kans om mij elke dag weer in te zetten voor een succesvol Zeeland samen met de vele mooie bedrijven die lid van ons zijn.”

Wat doet Lievens voor VNO-NCW Zeeland?

“Lievens is een zeer betrokken lid van VNO-NCW. Cora en Mirjam kom ik regelmatig tegen op onze bijeenkomsten of kennissessies. Daarnaast klop ik regelmatig bij hen aan voor advies of een goed gesprek. Hun bijna onuitputtelijke kennis van Zeeland, Zeeuwse organisaties en Zeeuwen helpt mij mijn functie beter vorm te geven.”