Hoe is het om bij Lievens te werken?

Ik vind het belangrijk om waardering te krijgen en ergens bij te horen. Daar zet ik mijzelf voor in, maar dat krijg je bij Lievens ook echt terug. De collega’s zijn leuk en het bureau heeft oog voor de medewerkers. Niet alleen op professioneel vlak, maar ook of iedereen goed in hun vel zit. De regelmatige teamoverleggen, gezamenlijke trainingen, het jaarlijkse zomeruitje en de lekkere lunches en diners zorgen voor een sterk teamgevoel.

Als bureau werkt Lievens heel transparant. De systemen zijn up-to-date en het MT neemt ons maandelijks mee in de ontwikkelingen en resultaten. Je bent zelf verantwoordelijk voor je werk, maar je kunt altijd een collega raadplegen. Het meeste werk is overdag, maar als je een keer om half tien wilt beginnen en wat later doorwerkt, is dat ook prima. Die flexibiliteit vind ik fijn.

Hoe kijk jij naar 23 jaar Lievens?

Het bureau is natuurlijk veranderd en ik ook. Ik heb veel kansen gekregen. Zowel in ontwikkeling en opleidingen als in de opdrachten waar ik aan gewerkt heb, en nog steeds werk. Ik kwam niet als jonkie binnen, naar miste wel de juiste communicatie-ervaring. En dus ging ik met hulp van ervaren collega’s aan de slag. Ik kreeg de tijd en ruimte om mezelf onder te dompelen in het communicatievak. Dat is nu nog steeds zo: samenwerken met collega’s en leren van elkaar vinden we heel belangrijk. Dat is ook een van de sterke punten van Lievens. Verder bepaal je elk jaar met je manager hoe je je verder wilt ontwikkelen en welke trainingen of opleidingen daarbij passen. Voor mij is dat bijvoorbeeld interne communicatie, omgevingsparticipatie en gedragsverandering.

Is het werk bij Lievens uitdagend?

Zeker en vooral door de afwisseling van de opdrachten. Ik heb veel interimopdrachten gedaan. Dat betekent dat ik de afgelopen 23 jaar misschien wel meer dan de helft van de tijd buiten de deur werkte. Soms een half jaar, dan weer drie maanden of twee jaar. Hiernaast pak ik losse projecten op, die ik vanuit het kantoor van Lievens uitvoer. Door steeds voor nieuwe opdrachten of opdrachtgevers te werken blijft het uitdagend en is het alsof je elke keer een nieuwe baan hebt. Dat spreekt mij erg aan in het werken voor een bureau.

Voor welk project werk je nu?

De Nieuwe Sluis Terneuzen of zoals het nu officieel heet: North Sea Locks. Als strategisch communicatieadviseur ben ik eindverantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie rondom de bouw van de sluis. Ik ben als lid van het omgevingsteam bij van alles betrokken. Ik adviseer gevraagd en ongevraagd over de inzet van communicatie. Denk aan het voorbereiden van perswoordvoering, het organiseren van bijeenkomsten, crisiscommunicatie en het realiseren van alle communicatiemiddelen. Nu het project richting de afronding gaat, organiseren we verschillende evenementen om de officiële opening te vieren.

Alle Lievens adviseurs hebben ook interne taken en leveren zo een bijdrage aan de ontwikkeling van het bureau. Zo coördineer ik de evaluaties van alle opdrachten die we doen. Dit is een belangrijk onderdeel van ons kwaliteitssysteem. En ik vind het leuk om nieuwe medewerkers te begeleiden, ik kijk mee met hun werk en coach waar nodig. Zo draag ik mijn kennis en ervaring over.

Lievens is altijd op zoek naar goede adviseurs. Bekijk hier onze vacatures.