Wat is jouw favoriete plek in Zeeland?

“Er zijn een heleboel prachtige plekken in Zeeland! Het liefst bezoek ik de Domeinen bij Burgh Haamstede. Dat is een mooi en uitgebreid natuurgebied. Het is een mooie combinatie van duinen, bos en aan de rand natuurlijk het strand en de zee. Een heerlijk gebied om te wandelen.”

Hoe ontstond jouw liefde voor Zeeland?

“Ik ben een geboren en getogen Zeeuw. Zeeland is voor mij een unieke provincie met rust, ruimte en ongekende mogelijkheden. Voor opdrachten reis ik regelmatig naar de Randstad. Als ik dan terugkom, weet ik meteen weer waarom Zeeland zo leuk en mooi is.”

Waar geniet je het meest van?

“Dat is een moeilijke keuze! Ik houd denk ik het meest van de ruimte die we hier hebben. En in Zeeland hebben we veel verschillende mogelijkheden om te genieten; je kunt heerlijk naar het strand, of wandelen door het historische Zierikzee of bijvoorbeeld lekker shoppen in Goes. Voor ieder wat wils!”

 

Eelco Hofman over zijn liefde voor Zeeland - regiewagen

Wat doen Hofman Productions en Hofman Streaming Facility?

“Hofman Productions bestaat inmiddels dertig jaar. Met dit bedrijf zetten we events op. We regelen de techniek, het licht, het geluid en zelfs het meubilair. Halverwege februari 2020 zagen we ineens de gevolgen van corona. Het aantal events begon af te nemen, en ons werk dus ook. Toen in maart 2020 Nederland de eerste maatregelen tegen het virus nam, waren wij al bezig om een nieuw bedrijf op te zetten: Hofman Streaming Facility. Hiermee verzorgen we onder andere livestreams. Veel organisaties konden vanwege corona geen fysieke bijeenkomsten organiseren met hun stakeholders. Wij zorgen dat ze dat online kunnen. We hebben heel snel het roer omgegooid, en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad.”

Hoe kun je je liefde voor Zeeland kwijt in je werk?

“Als het kan laten we subtiel een beetje van Zeeland zien in de online uitzendingen die we maken. En bij evenementen kiezen we ook voor lokaal! We hadden bijvoorbeeld een driedaags congres met veel internationale gasten, van Rusland tot Afrika. Bij de koffie serveerden we natuurlijk bolussen en bij het diner mosselen.”

Op welke manier werk je samen met Lievens?

“We werken via Hofman Productions al jaren met elkaar samen, bijvoorbeeld bij open dagen en openingen. Maar ook bij grote feestelijke mijlpalen, zoals de ondertekening van het verdrag van de Nieuwe Sluis in Terneuzen met de Vlaamse en Nederlandse ministers. Sinds de coronacrisis werken we nog nauwer samen, nu vooral via Hofman Streaming Facility. Lievens helpt veel van haar klanten met het organiseren van online events. Bijvoorbeeld voor het project Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee. Dan regelen wij de techniek. Bij zowel online als offline evenementen zijn we al jarenlang samen een goed team!”