De afgelopen weken is de focus van ons werk enorm veranderd. We helpen onze klanten hun crisiscommunicatie te organiseren. We adviseren organisaties hoe ze hun interne communicatie goed kunnen inrichten, omdat grote groepen mensen thuis werken. We communiceren over de gevolgen van de coronacrisis voor projecten. En we zorgen dat geplande informatieavonden en participatiesessies toch door kunnen gaan in een online omgeving of door het maken van een video.

Waardering

Bovenal hebben we op dit moment vooral ontzettend veel waardering voor onze collega-communicatieadviseurs die werken in de vitale sectoren in Zeeland. Er wordt met man en macht gewerkt om iedereen van juiste en heldere informatie te voorzien. Vanzelfsprekend denken we dan aan de communicatieadviseurs bij gemeenten, de Veiligheidsregio, de GGD. Zij zijn verantwoordelijk voor de crisiscommunicatie naar alle Zeeuwen. En natuurlijk ook de collega’s in het onderwijs en de zorgsector; de ziekenhuizen en de ouderenzorg staan onder grote druk.

Communicatie = vitaal

Maar ook in de ‘niet-vitale sectoren’ is alle communicatie nu gericht op corona. Want in elke organisatie willen medewerkers gerustgesteld worden, bestuurders weten waar ze aan toe zijn en klanten weten hoe het de dienstverlening van bedrijven beïnvloedt. Alle communicatieadviseurs hebben een cruciaal beroep. Dat wisten we zelf natuurlijk al langer. Maar tijdens een crisis als deze wordt het belang van goede communicatie nog beter zichtbaar. Thumbs up voor alle Zeeuwse communicatie-collega’s!

WIJ WERKEN THUIS
Naar aanleiding van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in Nederland, informeren wij je graag over hoe wij hiermee omgaan. De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, klanten en partners staan op één. We volgen daarom het advies van de overheid om zoveel mogelijk thuis te werken.

Gelukkig zijn onze systemen goed ingericht om thuis te werken. We zijn daardoor gewoon bereikbaar via ons vaste nummer 0118-655100, of per mail. Overleggen doen we zoveel mogelijk telefonisch of via videobellen.

Heeft jouw organisatie of communicatie-afdeling extra handjes nodig naar aanleiding van de coronacrisis? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. We hebben ruime ervaring met crisiscommunicatie.