Wat is jouw favoriete plek in Zeeland?

“De Zeeuwse Riviera, het enige stukje Nederlands strand dat op het zuiden ligt! Bijna elke zaterdagmorgen wandel ik tussen Groot Valkenisse en Zoutelande met mijn honden. Heen over het strand en terug via het duinpad. Je komt dan over het hoogste duin van Walcheren (54 meter boven NAP). Je hebt daar een prachtig uitzicht over de Westerschelde aan de ene kant en akkers, weilanden en dorpen aan de andere kant.”

Hoe ontstond jouw liefde voor Zeeland?

“Mijn liefde voor Zeeland is, alweer twintig jaar geleden, ontstaan onder de vuurtoren in Haamstede. Na een week vakantie, besloten we vanuit Amsterdam bewust naar Zeeland te verhuizen. Het sprak ons aan dat je, wonend in de vijfde monumentenstad van Nederland, toch na een dag werken, altijd binnen een paar minuten aan zee, in een bos of een natuurgebied kan staan. De combinatie met mijn andere hobby (het eten van kreeften, krabben, garnalen, kreukels en vis) maakt mijn liefde voor Zeeland compleet!”

Een foto van een bloem met de zee op de achtergrond

Hoe kun je je liefde voor Zeeland kwijt in je werk?

“Werken in Zeeland aan Zeeuws werk. Of het nu gaat om de bescherming van natuurwaarden, de organisatie van de zorg, het versterken van dijken, de aanleg van nieuwe infrastructuur of innovatieve en duurzame manieren van energievoorziening, het zijn allemaal Zeeuwse ontwikkelingen waarbij ik als (import) Zeeuw ook belanghebbende ben. Dat maakt dat mijn werk me altijd zeer na aan het hart ligt.”