Eelenna: “De afgelopen twee jaar heb ik gewerkt voor nieuwbouwprojecten in de Vlissingse wijken Middengebied en Scheldekwartier. De bouw van één van de projecten in het Middengebied, het Ravesteynplein, rondde l’escaut dit jaar af. Als communicatieadviseur ben ik onderdeel van het projectteam. Ik denk mee over hoe we omwonenden, huurders en collega’s het beste kunnen informeren en betrekken.”

Start bouw

Aan de nieuwbouw van het Ravesteynplein ging sloop van de oude woningen vooraf. Eelenna: “In november 2020 sloegen de directeur-bestuurder van l’escaut en een oud-bewoner van het Ravesteynplein de eerste paal voor de nieuwbouw. Daar lieten we toen een feestelijke video van maken, omdat het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk was om bij elkaar te komen. Omwonenden informeerden we samen met de aannemer periodiek via een nieuwsbrief. We lieten regelmatig foto’s maken door een fotograaf, waarop de voortgang van de bouw goed zichtbaar was. Daar kregen we veel positieve reacties op. Partners en collega’s hielden we op de hoogte via ons intranet en onze social media kanalen.”

Opening van nieuwe woningen met de bewoners

Ravesteynplein opgeleverd

In het voorjaar van 2021 werden de 54 woningen en 54 appartementen toegewezen aan de nieuwe bewoners. “Vanaf dat moment ontvingen zij maandelijks een nieuwsbrief met relevante informatie”, vertelt Eelenna. “Bijvoorbeeld over de planning van de bouw, parkeren, de inrichting van de openbare ruimte door de gemeente en het aanleggen van een groene tuin. Voor de zomervakantie van 2022 ontvingen alle nieuwe bewoners de sleutel van hun woning. Tijd voor een feestje! In september vierden we de afronding van de bouw met de bewoners, omwonenden en zakelijke genodigden. Heel leuk om al deze fases mee te maken.”

Ontwikkelingen in Vlissingen

Eelenna: “Inmiddels is de bouw van twee andere projecten in het Scheldekwartier, De Dempo en De Koperslagerij, gestart. In totaal bouwt l’escaut de komende jaren tweehonderd sociale huurwoningen in de Scheldewijk. Ook lopen er nog verschillende andere verduurzamings- en nieuwbouwtrajecten in Vlissingen. Mooie en belangrijke projecten waar we graag aan bijdragen!”