Wat is jouw favoriete plek in Zeeland?

“Deze vraag werd mij een aantal jaar geleden toevallig ook gesteld. Toen had ik vast een ander antwoord, maar nu kies ik voor Boswachterij Westerschouwen. Op Schouwen-Duiveland is een schitterend strand, maar ook een mooi bos, waar je fijn kunt wandelen. Met onze twee kleine kinderen is het ook een avontuur om op zoek te gaan naar de herten. Het maakt niet uit welk seizoen, de Boswachterij blijft mooi en er is altijd wat nieuws te zien.”

Twee kinderen zitten op een tak in het bos.

Hoe ontstond jouw liefde voor Zeeland?

“Ik ben opgegroeid in Zierikzee en nam na school vaak een duik in de Oosterschelde. Voor mij was dat heel normaal. Nu ik kinderen heb, ontdek ik hoe bijzonder dat eigenlijk is. Het geeft mij nog altijd dat vakantiegevoel.

Wat ik grappig vind: mensen klagen vaak over al het toerisme, dat je bijvoorbeeld je auto niet kwijt kunt in de stad. Maar toeristen brengen ook veel leven met zich mee. Het vakantiegevoel, het slenteren en het mijmeren over het weer.”

Waar geniet je het meest van?

“Het hoge voorzieningenniveau. Of ik nu met mijn vriendin een hapje wil gaan eten of met de kinderen op pad ga. Daar geniet ik echt van. In Zeeland is van alles te doen, zeker in de warmere maanden.”

Hoe kun je je liefde voor Zeeland kwijt in je werk?

“We focussen er niet op dat we een Zeeuws bureau zijn, maar inmiddels komt het gros van onze klanten wel uit de provincie. We werken volop aan allerlei projecten rond toerisme en werkgelegenheid in Zeeland. Onze eerste klanten kwamen uit de horeca en het toerisme, branches die natuurlijk onlosmakelijk met onze regio verbonden zijn. En ons bureau is in het centrum van Zierikzee, dus ook hier zitten we middenin het toerisme.”

Hoe werk je samen met Lievens?

“We werken al heel lang samen met Lievens, ik weet niet eens precies meer hoelang. Misschien was ons eerste project wel Nieuwe Sluis Terneuzen. In ieder geval is dat een mooi voorbeeldproject van hoe wij samenwerken: Lievens verzorgt de strategische communicatie en wij de tactische uitingen in de vorm van de verschillende middelen. Later volgden ook andere opdrachten als de Regionale Energie Strategie en opdrachtgevers als Woongoed, GGD en waterschap Scheldestromen. We weten heel goed wat we aan elkaar hebben en wanneer we aan de bel moeten trekken. Kortom: een fijne samenwerking!”