*slik* Het is natuurlijk wel de aanleg van een van de grootste sluizen ter wereld waarvoor ik de communicatie mag doen. Dat is bijzonder. Toch komt meteen daarna mijn bescheidenheid weer tevoorschijn. Na wat aandringen en zonder op te geven, verstuurde mijn collega de mail naar de hoofdredacteur en die was erg enthousiast. En ik uiteindelijk ook, want het is inderdaad een prachtig project waarvoor ik werk. En over mijn enthousiaste communicatie-inzet mag best iets gedeeld worden!

Eigen doelgroep

Al mijn hele leven woon ik, zelfs na enkele verhuizingen, op nog geen 300 meter van het sluizencomplex in Terneuzen. Alleen dat al maakt het werken voor dit megaproject extra bijzonder. Dat maakt ook dat ik mijn eigen doelgroep ben voor de communicatie over de bouw van de Nieuwe Sluis en me dus goed kan inleven. Ik hoor bij het opstaan al of de heiwerkzaamheden zijn begonnen, want dat mag vanaf 07.00 uur. Op de fiets richting kantoor spiek ik in de verte of ik veranderingen zie op het complex. En dan moet mijn werkdag nog beginnen, aan betrokkenheid in ieder geval geen gebrek.

Hinder vooraf melden

Vanuit de omgeving is veel interesse voor de voortgang. Dagelijks staan er mensen op het uitkijkpunt aan de rand van het werk. Van heinde en ver komen mensen periodiek een kijkje nemen. Inmiddels ken ik er een groot aantal en veel spreek ik geregeld op de inloopavond. Ook buren weten mij te vinden als ze vragen hebben. Klachten uit de omgeving blijven vervelend. Toch valt het erg mee met de hoeveelheid. We vertellen continu in al onze communicatiemiddelen helder wat we aan het doen zijn en welke hinder te verwachten is. Dat waarderen mensen en het werk is natuurlijk gewoon nodig. Ik merk dat in de omgeving, net als bij mij, vooral trots en interesse overheersen, de overlast nemen ze daardoor vaak voor lief.

Trots en tevreden

De bouwfase van de Nieuwe Sluis duurt nog wel even en dus blijft het belangrijk om te communiceren. We hebben nog genoeg leuke plannen en werkzaamheden in het verschiet voor de komende tijd. Ook komen er genoeg onverwachte zaken op ons pad, wat het werken spannend houdt. Als deze megasluis straks klaar is, hoop ik dat de oplevering gepaard gaat met een tevreden en trotse omgeving. Ik ben het in ieder geval!

Lees hier het artikel van Logeion