“Ik ben Matthanja Schipper, 29 jaar en ik woon in Zierikzee. Geboren en getogen Zeeuwse en niet van plan hier ooit weg te gaan. De afgelopen jaren werkte ik met veel plezier voor de Zeeuwse overheid. Mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt zette ik binnen de gemeente Goes als trainee, waar ik uiteindelijk zeven jaar heb gewerkt als senior adviseur. Daarnaast werkte ik als woordvoerder voor de Veiligheidsregio Zeeland en de afgelopen tijd als strateeg bij Regiobureau Zeeland. Mijn studie deed ik aan de Universiteit Utrecht.”

Werken op de grootste Zeeuwse communicatieafdeling

Dat Matthanja nu bij Lievens aan de slag is, was een hele bewuste keuze. “Ik hou van mijn vak en voor Lievens werken, is werken op de grootste Zeeuwse communicatieafdeling. Zoveel vakidioten bij elkaar, is onwijs inspirerend én voor Zeeland uniek. De adviseurs bij Lievens zijn echte professionals en daarmee de perfecte sparringpartners.” De afwisseling van diverse opdrachtgevers is voor Matthanja een belangrijke reden geweest om de stap naar Lievens te maken: “Iedere dag bezig kunnen zijn met mijn vak, in de veranderende omgeving van verschillende opdrachtgevers voelt als een cadeautje.”

Aan de slag

Matthanja kon direct aan de slag voor gemeente Goes als communicatieadviseur voor het project Goes beter bereikbaar. Ook huurt SVRZ haar in als woordvoerder en media-analyst om tijdens de coronacrisis de Zeeuwse verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties (VVT sector) te ondersteunen. “Die vliegende start past wel bij mij: ik hou van aanpakken. Zo benader ik mijn opdrachten ook. Ik vind dat iedere effectieve vorm van communicatie begint met een goed doordachte strategie en tegelijkertijd ben ik vooral graag praktisch bezig.”

 

Kleinste kantoortje van Zeeland

Voor al die nieuwe uitdagingen hoeft ze voorlopig de deur niet uit, want zoals iedereen bij Lievens werkt Matthanja thuis. Wel in het allerkleinste kantoortje, want samen met haar vriend woont ze in een tiny house. En als je 24/7 thuis bent, dan is 25 m2 met z’n tweetjes best een beetje klein. Gelukkig is er sinds kort een ‘verdubbelaar’ bij gekomen, want het stel heeft een oude legerambulance gekocht waar ze een mooie camper van gaan maken.