“Ik ben Anouk Luykx, 46 jaar en woon in Bergen op Zoom. In de stad waar Brabant Zeeland kust, ben ik geboren en daar werkte ik ook de laatste 25 jaar. Na een aantal jaren werken op een analytisch research laboratorium zette ik de stap naar het communicatievak door een deeltijdstudie bij Avans Hogeschool in Breda te starten. Mijn afstudeerstage was bij EMG en daar ben ik bijna zeventien jaar blijven hangen. Mijn laatste rol was adviseur, verantwoordelijk voor een tiental industriële klanten. Vooral de internationale omgeving met diverse mensen en culturen was interessant en daar heb ik veel van geleerd.”

De switch

“Dat het bureauleven past bij mijn nieuwsgierige aard weet ik zeker. Maar of ik nog pas bij een commerciële ambitie en doelstelling? Nee, dus was het tijd voor een switch. Cora is een oud-collega van EMG, en wat begon als een netwerkgesprek eindigde in een mogelijkheid om bij Lievens te beginnen. Een mooie kans om te leren en te ondervinden hoe communicatie van toegevoegde waarde is in de publieke sector.”

Omgevingsbewustzijn

“In mijn privéleven spelen duurzaamheid en welzijn een belangrijke rol. Allereerst ben ik druk bezig met voorbereidingen voor het aanleggen van een voedseltuin. Ook hopen we begin volgend jaar ons huis zo te hebben aangepast dat hij bijna nul-op-de-meter is. Dit is de manier van mijn vriend (Tjebbe) en mij om een positieve invloed op onze omgeving te hebben. In de publieke sector is omgevingsbewustzijn ook heel belangrijk. Het begrijpen van verschillende standpunten en beweegredenen van alle betrokken stakeholders en hierin het midden vinden is een uitdaging. Dé uitdaging waar ik naar op zoek ben.”

 

Anouk Luykx - Lievens

Eerste indruk

“De eerste week is voorbij en ik heb al een goede eerste indruk op zak. Lievens heeft een gezellig team, veel kennis van zaken en een diversiteit aan klanten. Mijn nieuwe collega’s nemen uitgebreid de tijd voor me, en vertellen graag en enthousiast over lopende projecten. Dat voelt goed.

Daarnaast krijg ik volop de kans mezelf te ontwikkelen. Zo staan er voor deze maand nog twee trainingen op de planning; Factor C en Strategisch Omgevingsmanagement. Verder sluit ik aan bij een aantal lopende projecten, zoals de nieuwsbrief voor de RUD (Regionale Uitvoeringsdienst) en communicatieadvies voor het project Stad Aardgasvrij in de Gemeente Goeree Overflakkee.”

Balans met thuiswerken

“Naast de 32 uur bij Lievens en onze verbouwing maak ik ook graag tijd voor wandelen in het bos met onze hond snatch en yoga. Verder vind ik ontspanning in softballen en crossfit, hoewel dit nu even op een laag pitje staat.”