VPRA

Zuidwestelijke Delta op de kaart gezet!

Binnen de Zuidwestelijke Delta lopen tientallen projecten. Hoe laat je dat in één oogopslag zien? En hoe houd je alle partners betrokken? Dat was de uitdaging waar Lievens Communicatie voor stond. Het resultaat? Een compleet nieuwe website met bijpassende digitale nieuwsbrief, waarmee de Zuidwestelijke Delta letterlijk en figuurlijk op de kaart wordt gezet.

 

 

Een veilig, economisch aantrekkelijk en gezonde delta. Dat is waar Gebiedsoverleg Zuidwestelijke Delta aan werkt. Binnen de Zuidwestelijke Delta lopen allerlei projecten om aan deze doelstelling te voldoen. Hierbij zijn verschillende partijen betrokken: Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Een uitdaging om dan steeds te weten welke projecten er lopen en wat de status is. Tijd om daar verandering in te brengen!

 

Dertig mini sites in één
“Samen met internetbureau Nedbase dachten we na over de wijze waarop we alle projecten in de Zuidwestelijke Delta in beeld konden brengen”, vertelt Mirjam de Jong, die de communicatie voor het Gebiedsoverleg Zuidwestelijke Delta verzorgt. “Al snel kwamen we op een interactieve kaart als kloppend hart van de website. Nedbase hielp bij de ontwikkeling van een logische navigatiestructuur, een strak ontwerp en een goede functionaliteit. Zo’n dertig projecten worden afzonderlijk uitgelicht met onder meer aansprekende beelden, een overzichtelijke tijdlijn en een quote van een ambassadeur uit het gebied, zoals wethouder Frank van Driessche over
Gebiedsontwikkeling Perkpolder. Het zijn dus eigenlijk dertig mini projectwebsites in één. Een hele klus, waaraan we maanden hebben gewerkt. Gelukkig hielpen de projectleiders ons met het verzamelen van alle benodigde informatie.”

 

Link met Zuidwestelijke Delta
Om partners en belangstellenden te laten zien dat de Zuidwestelijke Delta leeft, is tegelijk met de website een bijpassende digitale nieuwsbrief opgezet. Met een eigentijdse uitstraling en een goede koppeling met de website. Mirjam: “Vier keer per jaar vullen we deze nieuwsbrief met actueel nieuws en bijzondere verhalen uit de regio. Zo blijven alle partners aangehaakt bij dit mooie gebied. Neem ook een kijkje op www.zwdelta.nl en laat ons weten wat jouw link met onze delta is!”

 

Foto: Loes de Jong, Rijkswaterstaat

 


1 Reacties

  • Welmoed en Dik -

    Wat leuk om te lezen.Goed gedaan.

Plaats uw reactie