VPRA

Zeker van energie!

Om in de toekomst zeker te zijn van energie, moet er tussen Borssele en Rilland een nieuwe hoogspanningsverbinding 380 kV komen. Netbeheerder TenneT doet haar best om dit op een zorgvuldige wijze uit te voeren; veilig en met zo min mogelijk overlast voor de omgeving. Maar dat mensen er hinder van gaan ondervinden, is zeker. Wat je dan kunt doen? Ze tijdig van de gewenste informatie voorzien. En dat gaat Stefanie de komende tijd doen.

 

Een projectteam van TenneT is al jaren bezig met de voorbereidingen van deze nieuwe verbinding. Het project ligt op dit moment bij de Raad van State. Zodra deze groen licht geeft, gaat de bouw van start. Per 1 juli 2018 versterkt Stefanie het team als Publieksvoorlichter. “Ik ga ervoor zorgen dat de inwoners van Zuid-Beveland en alle overige geïnteresseerden, op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen. Op dit moment zijn dat de voorbereidende werkzaamheden via met name online media. In een later stadium ga ik het informatiecentrum bemensen, gevestigd in het oude stationsgebouw in Kruiningen.”

 

Inleven en luisteren
De omgeving is kritisch op de nieuwe verbinding. “Dat is ook niet gek”, vertelt Stefanie. “Het is niet niks, een hoogspanningsmast in je achtertuin. Het is zaak om daar goed mee om te gaan, zorgen waar mogelijk weg te nemen én ervoor te zorgen dat mensen niet voor verrassingen komen te staan. Je inleven in de omgeving en begrijpen waar de behoeftes liggen, is essentieel.” Goed luisteren, is volgens Stefanie heel belangrijk. “Dit kan via social media, maar nog beter is het om omwonenden écht te ontmoeten. Het informatiecentrum is daar de perfecte plek voor!”

 

Past goed
Deze opdracht bij TenneT past mooi in het rijtje infrastructurele projecten waar Stefanie de afgelopen jaren bij betrokken was, zoals de reconstructie van de N61 en de kustversterking in West-Zeeuws-Vlaanderen. Haar ervaring komt bij TenneT dan ook goed van pas, evenals haar Zeeuwse roots die een mooie aanvulling zijn op het Arnhemse team. Stefanie is de komende tijd in elk geval zeker van energie. Nu Zeeland nog!

 

Nieuwsgierig naar de nieuwe hoogspanningsverbinding Zuid-West 380 kV West? Neem dan eens een kijkje op de website, bekijk het filmpje met uitleg over de (noodzaak van de) nieuwe verbinding of volg de Facebookpagina.


0 Reacties

Plaats uw reactie