VPRA

Weg van de Nieuwe Sluis

Geraldine Wijffels

Geraldine Wijffels

Medior communicatieadviseur

Al mijn hele leven woon ik hemelsbreed 300 meter van het sluizencomplex in Terneuzen vandaan. Voorbij varende schepen en openstaande bruggen zijn mijn dagelijkse uitzicht. Mijn favoriete ontspanning is een wandeling met de hond over de Scheldeboulevard en spelen met de kinderen op een van de strandjes aan de Westerschelde. Ik was dan ook erg enthousiast toen ik ruim drie jaar geleden mocht beginnen met de communicatie voor de planfase van Nieuwe Sluis Terneuzen. Een taak die op mijn lijf geschreven is.

 

Iets minder enthousiast om voor de Nieuwe Sluis te werken, is Evi, de hoofdrolspeelster in de nieuwe romantische komedie Weg van Jou. Ze had gehoopt op een mooi project in het buitenland, maar komt vanuit de Randstad in Zeeuws-Vlaanderen terecht. Jan Lievens, voormalig eigenaar van Lievens Communicatie, is de bedenker van deze speelfilm. Zijn idee erachter is om aan heel Nederland te laten zien hoe prachtig en veelzijdig onze regio is. Ik ben ontzettend trots op mijn voormalige baas dat de film, die hij al zo lang in zijn hoofd afspeelt, nu werkelijkheid wordt!

 

Als oud-collega’s hebben we vorig jaar natuurlijk bijgedragen aan de crowdfunding voor de film. Ook hebben sommige van ons zich opgegeven als figurant. Zo zie je mij in de film hopelijk op het witte doek voorbijkomen: al dansend op het dorpsfeest en glimlachend op het ‘kantoor’ van de Nieuwe Sluis Terneuzen. Als ik er niet uitgeknipt word tenminste... Volgend najaar gaat Weg van Jou in première. Pas dan weten we hoe het afloopt met Evi. Gaat ze terug naar de Randstad? Of wordt ze verliefd op Zeeuws-Vlaanderen en wil ze hier nooit meer weg?

 

De vraag die mij het meest bezighoudt: brengt ze het werk voor het project Nieuwe Sluis Terneuzen tot een goed einde? Dat moet ik zelf ook nog gaan bewijzen. Inmiddels is bekend dat ik ook tijdens de bouwfase de communicatie voor de Nieuwe Sluis mag uitvoeren. En daar heb ik erg veel zin in! Het voelt als een eer om de communicatie bij de uitvoering van dit grote project, dat zo dicht bij me staat, te mogen begeleiden. En of het een groot project is! Er is meer geld mee gemoeid dan de aanleg van de Sluiskiltunnel en de Westerscheldetunnel. Ook de impact van de bouw is groter voor omwonenden, passanten over de weg en het water en de betrokken bedrijven, want al deze partijen moeten het sluizencomplex kunnen blijven passeren. Een communicatieve uitdaging waarnaar ik uitkijk, want ik ben Weg van de Nieuwe Sluis!

 


0 Reacties

Plaats uw reactie