VPRA

We zijn niet alleen communicatieadviseur, maar ook stakeholder

Cora Zaaijer

Cora Zaaijer

Directielid / senior communicatieadviseur

Wat ik belangrijk vind als communicatieadviseur? Een brede interesse hebben. Daardoor stel je de juiste vragen, vraag je door en begrijp je de materie snel. Je kunt zo sneller het vraagstuk van de klant boven tafel krijgen en de klant van dienst zijn.

 

Na een jaar als au pair en student in Frankrijk, ging ik Europese Studies studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Toen ik afstudeerde, ging ik aan de slag bij een internationaal IT-bedrijf. Niet gehinderd door al teveel vakkennis, pakte ik daar wel alle communicatie op. En ik vond het leuk, dus besloot ik de beroepsopleidingen tot senior communicatieadviseur te volgen en bleef in het communicatievak.

 

Al snel stapte ik over naar de internationale bureaukant. Tijdens een project in Zeeland voor een alcoholproducent maakte ik kennis met Lievens Communicatie. Ik solliciteerde en de rest is geschiedenis. Het is bijzonder te werken in je eigen woongebied. We zijn communicatieadviseur, maar ook stakeholder. En sinds Mirjam, Isabelle en ik het bureau Lievens Communicatie vijf jaar geleden overnamen, is dat gevoel alleen maar sterker geworden.

 

Luisteren en strategisch denken; daar houd ik mij als communicatieadviseur veel mee bezig. Je beantwoordt vragen, zoals: met welk verhaal spreek je de omgeving aan? Wat speelt er bij stakeholders? Of, hoe kunnen we belangen bij elkaar brengen? Maar daarnaast blijven we ook nog degene die de spreekwoordelijke enveloppen dichtplakken.

 

In Zeeland kan ik ademhalen. Ik heb in Laren en Amsterdam gewoond en verhuisde zestien jaar geleden naar Middelburg met mijn gezin. Dicht bij het strand en in een rustige omgeving. Ik ben graag buiten en wandel elke ochtend een uurtje met de hond. Daarnaast tennis ik regelmatig en ben ik een echte freubelaar. Ook ben ik al tien jaar lid van Rotary Middelburg. Deze serviceclub steunt onder andere het Polio Plus Fund, om de ziekte polio de wereld uit te helpen en doneert geld aan verschillende regionale goede doelen. Ik vind het fijn om iets voor de omgeving te betekenen en daarnaast leer ik veel mensen en organisaties op een bijzondere manier kennen!


0 Reacties

Plaats uw reactie