VPRA

We worden nu aan het begin van een project ingeschakeld

Kim Geelhoed

Kim Geelhoed

Medior communicatieadviseur

De eindgebruiker centraal zetten, is iets wat ik cruciaal vind in mijn rol als communicatieadviseur. Van een participatietraject tot het maken van een app en van het organiseren van een evenement tot crisiscommunicatie. Het gaat om de personen die er gebruik van gaan maken, het gaan lezen, ernaartoe gaan of er op een andere manier mee te maken krijgen. Je moet weten wat zij vinden, denken, verwachten. Dan maak je écht een passend communicatieproduct of -plan.

 

Na mijn bachelor Communicatie aan Ichthus Hogeschool Rotterdam, volgde ik de master Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daar studeerde ik af op het onderwerp burgerparticipatie. Tijdens deze opleiding werkte ik parttime als communicatieadviseur bij Ingenieursbureau Amsterdam. Later verdiepte ik mij voornamelijk in overheids- en crisiscommunicatie. Ik werkte bij Veiligheidsregio Kennemerland als communicatieadviseur en voorlichter. Daarna ging ik aan de slag bij de gemeente Haarlem als woordvoerder en communicatieadviseur. Ik was daar vooral betrokken bij participatieprocessen; mijn ‘liefde’ voor participatie kwam goed van pas.

 

Ik heb het vak zien veranderen. Waar communicatieadviseurs voorheen vaak pas werden ingevlogen om een probleem op te lossen, worden we nu steeds vaker aan het begin van een project ingeschakeld. Zo hoeven we minder informatie te zenden, kunnen we meer inbreng van de stakeholders vragen en de omgeving beter in kaart brengen. Belangrijk om een project succesvol te maken. ‘Buiten naar binnen halen en binnen naar buiten brengen’ zijn termen die daarbij horen.

 

Mijn man Camille en ik komen allebei uit Zeeland, maar verhuisden voor onze studie naar de Randstad. We waren behoorlijk gesetteld in Haarlem, maar toch bleef Zeeland ook als ‘thuis’ voelen. We besloten terug te gaan naar onze roots. Een kennis tipte mij Lievens Communicatie te volgen, omdat dit een kwalitatief goed en gezellig bureau leek. Ik solliciteerde en heb nog geen minuut spijt gehad. Ik leer in snel tempo de regio en de bureauzijde kennen.

 

Toen we in Haarlem woonden, kochten we een vakantiehuisje in de Noord-Hollandse duinen, om zo nu en dan de drukte van de stad te ontvluchten. Nu hebben we die rust thuis ook. Ik geniet van buiten zijn. Een beetje rommelen in de tuin, fietsen, naar zee met mijn zoons Levi en Max: hier in Zeeland kan ik m’n hart ophalen. En wie weet, blazen Camille en ik onze oude hobby wel nieuw leven in: duiken!


0 Reacties

Plaats uw reactie