VPRA

Wat wordt mijn volgende bestemming?

Mirjam  de Jong

Mirjam de Jong

Directielid / senior communicatieadviseur

De tijd rond de jaarwisseling is er een van terugblikken en vooruitkijken. Ook bij Lievens Communicatie doen we dat. Vol plezier en trots kijken we terug op een jaar vol mooie projecten en samenwerkingen. En krijgen we energie van het maken van nieuwe plannen. Privé mijmer ik dan graag over verre oorden. Al jaren maak ik met mijn gezin in de zomer een rondreis. Alle indrukken die ik dan opdoe, zorgen voor nieuwe energie en inspiratie. Zeker aan het begin van het nieuwe jaar, kijk ik daar stiekem nu al naar uit.

 

Ik pak de foto’s van de laatste reis er nog eens bij en droom over de volgende bestemming. Wordt het Peru of Mexico? Of toch die trip naar Tanzania? IJsland lijkt me ook fantastisch. Niets is fijner dan je een paar weken lang onderdompelen in een volstrekt andere wereld. In het normale, werkende leven ben ik een planner pur sang. Aan de andere kant van de aarde ben ik opeens heel goed in staat mij volledig te laten verrassen door wat er op mijn pad komt. En verwachten veel mensen dat ik mij tot in de puntjes voorbereid op zo’n reis? Nee hoor, ook dat komt ter plekke. Ik regel alleen het hoognodige. Zijn de paspoorten nog geldig? Hebben we inentingen nodig? Overleeft de reistas nog een vlucht? Pas de avond van tevoren pak ik alle spullen in.

 

Natuurlijk besef ik mij wat een luxe het is om zo’n reis te kunnen maken. Ik weet hoe goed wij het hebben in een land als Nederland. In 2014 stonden wij op de negende plaats van meest welvarende landen ter wereld. Maar juist doordat je van dichtbij ziet dat het ook anders kan, ben je extra dankbaar voor het leven hier. Tegelijkertijd verbaas ik me over hoe druk iedereen zich kan maken. En hoeveel regels we hebben. Alleen al voor de openbare ruimte. Steken we wel over op een zebrapad? Voldoen we aan de regels van welstand? Hebben we net overal rotondes neergelegd, worden ze verbouwd. Want als ze niet allemaal hetzelfde zijn, raken we in de war.

 

Door het oog van de camera geniet ik van details. Een afgebladderd hek. Een gerimpeld mannetje met een dikke sigaar in z’n mond. Verse vis in de brandende zon op een markt. Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden, zeggen ze. Mijn gemiddelde score is 2.000 foto’s. Dat zijn toch 2 miljoen woorden. Ook geniet ik door de ogen van mijn zoon. Afgelopen zomer waren we in Maleisië. Zijn hoogtepunt was op een tropisch eiland. Zoals je je dat voorstelt. Witte stranden, palmbomen en een groenblauwe zee. Mijn zoon was op een enorme partij rotsen geklauterd en genoot van het uitzicht: “Mama, dit is een van de mooiste momenten van mijn leven.”

 

Ik mijmer nog even verder. Want het duurt nog een half jaar voordat het zomer is. Maar de voorpret is begonnen. En daarmee de inspiratie om er ook dit jaar weer een heel mooi jaar van te maken! Zowel bij Lievens Communicatie als in mijn privéleven. Weet jij nog een mooie vakantiebestemming? Laat het me weten!

 

 


2 Reacties

  • Miriam -

    En eerst nog New York natuurlijk :-)
  • Emilie -

    Vanaf het tropische Sri Lanka moet ik je natuurlijk dit land aanraden. Van olifanten en tropische stranden tot bijzondere treinreizen en tempels. Alles is er op slechts een paar uur rijden van elkaar wat rondtrekken erg makkelijk maakt, ook met kinderen. En...genoeg rotsen voor je zoon om op te klimmen, ook belangrijk. Je zult zelf trouwens de dagscore van 2000 foto's gaan overtreffen denk ik met alle fotogenieke mensen hier. Vietnam is ook een mooie optie trouwens. Heel veel plezier met kiezen, er is zoveel moois om uit te kiezen.

Plaats uw reactie