VPRA

Vliegje op de muur

Zou jij ook wel eens ergens een vliegje op de muur willen zijn? Gewoon om eens te kijken hoe het er bij een andere organisatie aan toe gaat? Bij Lievens Communicatie hebben we regelmatig dat geluk. Tijdens een detachering bij een klant ben je namelijk ineens zo’n vliegje! In de negen jaar dat ik opdrachten uitvoer voor Dow Benelux, werd ik dit jaar voor het eerst gevraagd voor een detachering. Een ontzettend leuke en spannende uitdaging. In de loop van de tijd heb je een bepaalde opdrachtgever-opdrachtnemer relatie opgebouwd, die dan ineens verandert in ‘collega’s’. Het is altijd afwachten hoe zoiets uitpakt.

 

Eind maart was het zover: ik ging aan de slag op de afdeling Public Affairs bij Dow in Terneuzen. Op dat moment wist ik net dat ik in verwachting was. Daar voelde ik me best ongemakkelijk over. Ik word ingehuurd om de afdeling te versterken en dan moet ik dit nieuws gaan ‘opbiechten’. Gelukkig reageerde het team super, wat een opluchting! Dezelfde dag prijkte er al een felicitatiekaartje op mijn bureau. En dagelijks informeerden mijn ‘nieuwe’ collega’s naar hoe ik me voelde of speculeerden over het geslacht of de naam van de baby. Kortom, ik voelde me meteen thuis bij Dow en volledig onderdeel van het team.

 

Buiten het feit dat het heel leuk is om eens in de keuken van een andere organisatie te kijken en met andere collega’s samen te werken, is het bovenal erg interessant. Je leert je klant en de organisatie op een andere manier kennen en veel beter begrijpen. Je ziet letterlijk en figuurlijk hoe de hazen lopen, welke krachten er spelen, hoe processen verlopen, welke rol de managers in de organisatie spelen en hoe de afdelingen onderling samenwerken. Maar ook welke cultuur er heerst en welke normen en waarden en ongeschreven regels er zijn. Allemaal ontzettend bruikbare informatie voor de adviezen en opdrachten van een communicatieadviseur.

 

Inmiddels ben ik zes maanden verder en bijna 36 weken zwanger. Dat betekent dat mijn verlof ingaat en de detachering logischerwijs ten einde is. Niet mijn collega’s van Lievens Communicatie, maar mijn collega’s van Dow hebben de afgelopen maanden dagelijks mijn buik zien groeien. Een hele bijzondere periode, zowel op professioneel vlak als privé. Over vier maanden keer ik terug naar mijn collega’s op het kantoor van Lievens in Middelburg… als moeder! 


0 Reacties

Plaats uw reactie