VPRA

Vers van de pers: Arduin Onbeperkt

Arduin Onbeperkt is het magazine met mooie verhalen van mensen die bij Arduin wonen, werken of hun dagbesteding hebben. Het blad geeft een inkijkje in de ontwikkeling en mogelijkheden van mensen met een verstandelijke beperking. Met het blad wil Arduin lezers laten zien dat we allemaal beter worden van een samenleving waarin iedereen meedoet. Arduin Onbeperkt is voor ons vooral een magazine waar we elke keer met ontzettend veel plezier aan werken.

 

Het thema van dit nummer is: in eigen kracht. Wat we daarmee bedoelen? Doen waar je goed in bent, wat je leuk vindt en steeds weer nieuwe dingen leren. En dat alles binnen je eigen mogelijkheden. Zo zelfstandig mogelijk wonen en werken in een samenleving waarin iedereen meedoet. In het blad staan verhalen van cliënten. Zo vertelt de 80-jarige Ina hoe zij, met wat hulp, nog steeds zelfstandig woont. Laat Fred zien hoe leuk en fijn het is om te sporten bij een reguliere sportschool. En vertellen andere Arduin cliënten wat zij allemaal maken in het nieuwe Leerwerkcentrum in Middelburg.

 

Verhalen met een goed doel
Niet voor niets staan de verhalen van mensen centraal in het blad Arduin Onbeperkt. Verhalen hebben impact en blijven langer hangen. En zeker de verhalen van de mensen die bij Arduin wonen of werken, raken bij de lezer vaak een gevoelige snaar. Door de verhalen leer je de mensen kennen voor wie Arduin het doet, en snap je waarmee zij geholpen zijn. Dat kan een opleiding zijn, een kans op een baan bij een gewoon bedrijf, sporten bij jouw sportvereniging of simpelweg aanspraak in de buurt. We kiezen er bewust voor om in dit blad de informatie over de organisatie, de interviews met bestuurders of theoretische verhalen tot een absoluut minimum te beperken.

 

Toch bestuurders aan het woord
Je ontkomt er natuurlijk niet helemaal aan om ook over de organisatie te vertellen. De veranderingen in de zorg hebben veel impact op zorginstellingen. Ook bij Arduin is een hernieuwde focus op verdere professionalisering van medewerkers, het verbeteren van de zorg en het op orde brengen van het huishoudboekje. Dat is ook een belangrijk verhaal dat verteld moet worden. We kiezen ervoor om de bestuurders daarover te laten interviewen door cliënten. Daarom spreekt in elk nummer een cliënt met een bestuurder over wonen, werken en leren. Dat moet dus wel in begrijpelijke taal. Soms komen in deze gesprekken verrassende dingen aan bod. Zo bekende bestuurder Peter aan cliënt Irene dat hij bang is voor paarden en bleken zorgdirecteur Lilian en Chantal allebei een passie voor kleuren te hebben.

 

Voor Arduin, door Arduin
Arduin Onbeperkt wordt verzonden aan ouders, medewerkers en stakeholders van Arduin. Arduin medewerkers leveren de ideeën voor de verhalen en Lievens Communicatie verzorgt de realisatie van het magazine. Dat betekent dat we onderdeel zijn van het redactieteam van Arduin (op dit moment via onze gedetacheerde collega Nicolette) en voor teksten, fotografie, vormgeving en drukwerk zorgen. Dat doen we samen met 10uur, Rien Zandee en Woordenrijk.

 


0 Reacties

Plaats uw reactie