VPRA

Van monoloog naar dialoog

Sander  de Schepper

Sander de Schepper

Senior communicatieadviseur

Flexibiliteit. Dat vind ik als communicatieadviseur belangrijk. Aanvoelen wat voor persoon er tegenover je zit en daarop inspelen. Iedere klant is en werkt anders. Daar moeten wij rekening mee houden. Die flexibiliteit past bij mij. Ik kan op verschillende manieren, met veel verschillende mensen werken. Meerdere wegen leiden naar Rome, denk ik altijd maar.

 

Ik heb Communicatie gestudeerd aan de Hogeschool Zeeland. In Nederlands was ik altijd al goed, ik hield van organiseren en had interesse voor marketing. De keuze voor de studie was dan ook snel gemaakt en bleek een goede! Tijdens mijn afstudeertraject vertelde mijn begeleider regelmatig over Lievens Communicatie. Zij had daar, voordat ze docent werd, met veel plezier gewerkt. Toen er een vacature vrijkwam, solliciteerde ik dan ook direct.

 

De diversiteit van het werken bij een bureau trok mij. En dat vind ik nog steeds het leukste aan mijn werk. In de bijna tien jaar dat ik bij Lievens werk, heb ik allerlei interessante en uitdagende opdrachten gedaan. De meest bijzondere klus? Tijdens een detachering in 2010 bij de gemeente Middelburg hielp ik bij het organiseren van het bezoek van de Koninklijke familie aan Middelburg op Koninginnedag. Ik maakte de persmap voor de televisie-uitzending, communiceerde met burgers over de strenge veiligheidsmaatregelen rondom het evenement en op de dag zelf was ik een van de aanspreekpunten van de organisatie op de looproute van de Koninklijke familie. Een dag om nooit meer te vergeten. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze een babbeltje met de Koningin hebben gemaakt!

 

Van monoloog naar dialoog. Een verschuiving die ik de afgelopen jaren in ons vak heb ervaren. De omgeving wordt steeds mondiger. Dat moeten we als communicatieadviseurs omarmen. Het zijn immers bruikbare signalen die een opdracht, plan of idee niet in de weg staan, maar juist kunnen verbeteren. Die signalen opvangen en vervolgens gebruiken, vind ik een leuke uitdaging. Maar ook van het schrijven van een goed verhaal, word ik blij. Als iemand met veel enthousiasme over zijn werk vertelt, kan ik niet wachten om dat op papier te zetten.

 

Ik woon met mijn vriendin Kim, zoontje Liam en pasgeboren dochter Yentl in Vogelwaarde. In mijn vrije tijd ben ik actief bij de plaatselijke voetbalvereniging. Ik voetbal niet alleen, maar maak ook onderdeel uit van het hoofdbestuur. Mijn communicatievaardigheden komen daarbij goed van pas. Daarnaast ben ik bestuurslid van een carnavalsvereniging. Als Oost-Zeeuws-Vlaming zit het carnaval vieren mij in het bloed. Het bouwen van een praalwagen is een niet te onderschatten hobby. Er komt heel wat bij kijken en het vergt de nodige organisatie en vooral tijd. Maar met een biertje en een stel vrienden erbij, is dat na een drukke werkdag absoluut geen straf!


0 Reacties

Plaats uw reactie