VPRA

Van communicatieadviseur tot koerier…

Communicatiegoeroe Betteke van Ruler gaf het al eerder aan: een goede communicatieadviseur stelt zich op als een agile (flexibele, wendbare, slimme) ‘doenker’, iemand die doet en denkt. Advies en uitvoering zijn in het communicatievak nauw verweven. Sander was onlangs weer een echte doenker tijdens de productie van een film voor het internationale wegenproject Coöperatieve ITS Corridor. Een driedaags avontuur als producent, tekstregisseur én acteur!

 

Rijkswaterstaat ontwikkelt momenteel samen met collega wegbeheerders in Duitsland en Oostenrijk een aantal ‘coöperatieve verkeersdiensten’. Bij deze slimme mobiliteitsvorm staan voertuigen permanent via een speciale beveiligde wifi-verbinding in contact met systemen langs de kant van de weg. Weggebruikers krijgen straks in hun auto realtime gedetailleerd inzicht in verkeerssituaties op hun route.

 

Over de landgrenzen
Voor de profilering van het project op een aantal belangrijke beurzen, produceerde Lievens Communicatie in samenwerking met ProductiePunt uit Amsterdam een sfeervolle, verhalende moodfilm. In de film staan het innovatieve karakter van het project én de samenwerking over de landsgrenzen heen centraal. Een koerier - niemand minder dan onze eigen Sander - reist in de film over de corridor van Wenen via Frankfurt naar Rotterdam. Een vlotte en veilige trip, dankzij de innovatieve verkeersdiensten waar hij onderweg in zijn bus gebruik van kan maken.

 

Investeren in de pre-productie
“De film moest in een kort tijdbestek worden gerealiseerd”, vertelt Sander. “Dat vroeg om de nodige creatieve oplossingen en een efficiënte planning. Na het opstellen van de storyline en het schrijven van het script, kroop ik zelf in de rol van koerier. We sloegen daarmee twee vliegen in één klap, aangezien ik toch al als ‘producent’ bij de opnames aanwezig zou zijn. Een leuke ervaring! De uitgangspunten van de film werden voorafgaand aan de opnames goed afgestemd met de projectpartners in het buitenland. Daardoor verliep de postproductie erg vlot en was de film naar volle tevredenheid van alle projectpartners tijdig klaar voor de première tijdens Intertraffic Amsterdam, een van de grootste verkeersbeurzen ter wereld.”

 

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de film op www.its-corridor.nl.

 


0 Reacties

Plaats uw reactie