VPRA

Trip down memory lane

“Bliep bliep”, zegt de t-tag en de slagboom gaat open. Daar ga ik, voor de laatste keer voor het werk naar ‘de overkant’. De afgelopen weken heb ik dit ritje regelmatig gemaakt, en het was een grote trip down memory lane. Allerlei herinneringen aan de laatste twintig jaar in mijn werk bij Lievens Communicatie passeerden de revue. Aan de opening van de Westerscheldetunnel, en de noviteit van het 24/7 kunnen forensen tussen Zeeuws-Vlaanderen en de rest van Zeeland. Wat een verschil was dat, na het jaren reizen met de PSD, en je steeds afvragen of de boot wel vaart als het waait of mistig was. Aan de twee woontorens genaamd Waterfront aan de Scheldeboulevard, waarvoor ik samen met onze huisvormgever van weleer Erwin Clauws de verkoopbrochure maakte. Aan de klantenpanelbijeenkomst openbaar vervoer in het Churchillhotel in Terneuzen, in het jaar 2000. Mijn eerste ervaring met het faciliteren van bijeenkomsten, een professionele liefde die is gebleven. Aan de sluizen en bruggen op het Kanaal Gent-Terneuzen, die straks allemaal op afstand bediend kunnen worden vanuit de Nautische Centrale. Een klus waaraan ik bij Rijkswaterstaat de afgelopen vier jaar heb meegewerkt in het omgevingsmanagement.

 

Mijn reis die betreffende dag ging naar het oude gemeentehuis van Axel, waar de organisatie aan-z kantoor houdt. aan-z voert de gemeentelijke taken uit op het gebied van Wmo, jeugd en welzijn voor de gemeente Terneuzen, en enkele welzijnstaken voor vier Belgische gemeenten. Voor een nulmeting over hun communicatie sprak ik tientallen stakeholders in het sociaal domein, waaronder raadslid en bestuurslid Marijke Hemelsoet. In een ver verleden waren we allebei actief in de verkeersveiligheidswereld. Ik ingehuurd bij het Regionaal Verkeersveiligheidsorgaan (ROVZ) en zij als vrijwilliger bij VVN. Marijke had onder andere verkeerslessen voor kleuters ontwikkeld, met haar alter ego Tante Verkeersfee. Zij schreef verkeerssprookjes, en ik deed daar de eindredactie voor. Marijke ging vervolgens Zeeuws-Vlaamse scholen langs, getooid met hoed, cape en handpop en leerde de kleuters al zingend hoe je veilig kunt oversteken. Wat was het leuk even herinneringen op te halen met Marijke in die laatste weken bij Lievens Communicatie. Want ja, na twintig jaar verlaat ik dit mooie bureau voor een nieuwe uitdaging.

 

De klus voor aan-z was een mooie om deze periode af te sluiten. Ik kon me helemaal verdiepen in het sociaal domein. Een onderwerp waar ik in mijn nieuwe baan ook mee aan de slag ga. Ik word senior communicatieadviseur bij de gemeente Middelburg en krijg naast het sociaal domein, onder andere city marketing in mijn portefeuille. Daar heb ik enorm veel zin in. Uiteraard ga ik al die leuke (detacherings)collega’s, opdrachtgevers en partners ook missen. Beste mensen, bedankt voor alles! Zeeland is maar klein, dus we komen elkaar vast nog eens tegen.


0 Reacties

Plaats uw reactie