VPRA

Top 5 van 15 jaar Lievens Communicatie

Anneloes  Lockefeer

Anneloes Lockefeer

Senior communicatieadviseur

Als de dag van gisteren, zie ik mezelf op mijn eerste werkdag ons pand op de Markt in IJzendijke binnenstappen. Ik zou gaan werken voor Rabobank Terneuzen, dus ik had een keurig mantelpakje gekocht. Eerlijk gezegd had ik geen idee wat me te wachten stond. Tot dan toe had ik vooral vanaf een afstand met communicatie te maken gehad. Zelf doen was vast iets heel anders. En dat was het ook. De afgelopen vijftien jaar heb ik ontzettend veel geleerd, mezelf ontwikkeld, met fijne collega’s en fantastische klanten en leveranciers samengewerkt. Waaraan? Teveel om op te noemen. Vijf hoogtepunten!

 

Hoogtepunt 1: 1 februari 2001
Collega Ann werkte me in. We gingen schetsen voor Op Koers, het ledenblad van Rabobank Terneuzen. Ze nam me mee naar de grote vergadertafel en stalde daar A3’tjes op uit, een potlood, liniaal en afgedrukte foto’s. Ze tekende het hele blad uit, gaf aan welk artikel waar moest komen met de bijbehorende foto. Dat ging per post naar de drukker voor de opmaak. Nog steeds doe ik dat als ik een nieuwsbrief of brochure produceer, maar niet meer op papier en wat globaler dan toen. Het materiaal gaat nu ook digitaal naar de opmaak, dat is toch een stuk sneller.

 

Hoogtepunt 2: 13 maart 2003
Samen met Jan Lievens werkte ik voor de Westerscheldetunnel. Een nieuwe verbinding in Zeeland, waar veel van werd verwacht. We bereidden met een Vlaams reclamebureau de marketingcampagne van de tunnel voor. “Ik tunnel naar de overkant”, met die grote smile die nu nog steeds op de toegangswegen te zien is. Ik zag Koningin Beatrix de tunnel openen, heel indrukwekkend. Nog jaren heb ik voor de Westerscheldetunnel gewerkt.

 

Hoogtepunt 3: 6 november 2008
Eindelijk zou hij er komen, de Sluiskiltunnel onder het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Niet alleen een mooi project om voor te werken, maar ook heel handig voor iemand die elke dag van Koewacht naar Middelburg rijdt. Nooit meer wachten voor de brug! We lieten een logo ontwerpen, dat we met succes presenteerden. We zouden het nog heel lang gebruiken. Vereerd was ik toen ik vorig jaar ook getuige mocht zijn van de opening van deze tunnel, deze keer door Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

 

Hoogtepunt 4: 12 september 2012
De bezwaren op het tracébesluit voor de reconstructie van de N61, de verkeersader van West- naar Oost-Zeeuws-Vlaanderen, worden ongegrond verklaard. Een hoogtepunt in het project waar ik sinds begin dat jaar voor werkte. Ik ging er speciaal op mijn vrije woensdag voor naar Middelburg om het persbericht te verzenden. Er heerste een opgetogen stemming. Tot de zomer van 2015 heb ik samen met collega Stefanie met veel plezier aan dit project mogen werken.

 

Hoogtepunt 5: 27 januari 2016
Met het ruimen van een zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog in Breskens kwam een einde aan een hectische tijd voor het team communicatie van de gemeente Sluis waar ik sinds oktober 2015 tijdelijk deel van uitmaak. Wekenlang waren we bezig geweest met het voorbereiden van de ontruiming van het gebied. Een megaklus. Ze mogen me echt weer bellen als er een bom gevonden wordt.

 


0 Reacties

Plaats uw reactie