VPRA

Succesvolle werkconferentie Zuidwestelijke Delta

Op 14 maart 2019 kwamen ruim 170 deelnemers in Middelburg bij elkaar om te praten over de toekomst van de Zuidwestelijke Delta. Een dag met inspirerende sprekers, interactieve workshops en uitdagende ambities. En op een bijzondere locatie deze keer: de HZ University of Applied Sciences in Middelburg. Waar de waterprofessionals van de toekomst worden opgeleid! Lievens Communicatie stond aan de lat voor de organisatie van de werkconferentie.

 

Binnen de Zuidwestelijke Delta werken overheden, ondernemers, kennisinstellingen en organisaties in de landbouw-, recreatie- en natuursector samen aan één doel: een veilig, economisch aantrekkelijk en gezond deltagebied met voldoende zoetwater.

 

Communicatie Zuidwestelijke Delta

Lievens Communicatie ondersteunt de Zuidwestelijke Delta al jaren in de communicatie van het deltaprogramma. Mirjam adviseert over de strategische communicatie met alle stakeholders en coördineert de uitvoering van communicatiemiddelen. Zo maken we elk kwartaal een digitale nieuwsbrief, onderhouden we de website en organiseren we jaarlijks de werkconferentie van a tot z. Ook dit jaar gingen wij met veel plezier aan de slag om er weer een geslaagd evenement van te maken! In de voorbereiding werkten we samen met allerlei betrokken partijen om het programma en de workshops vorm te geven. Ontzettend leuk, leerzaam en nuttig! Alle afspraken legden we vast in draaiboeken, zodat iedereen - van dagvoorzitter tot keynote speaker en van cateraar tot panelleden - wist wat er van hem of haar verwacht werd.

 

Zuidwestelijke Delta proeftuin voor de wereld
In een vol auditorium bij de HZ University of Applied Sciences spraken de voorzitter van Zuidwestelijke Delta Ben de Reu en deltacommissaris Peter Glas over de uitdagingen voor onze regio. Op de vraag of we hier eigenlijk wel kunnen blijven wonen, antwoordde de deltacommissaris: “Ja, mits we alert en voorbereid zijn. En als de omstandigheden wijzigen, passen we ons hierop aan. Dat doen we graag samen met uw regio.” Keynote speaker Koert van Mensvoort inspireerde de zaal met zijn verhaal over de impact van technologie op de omgeving, de maatschappij en op onszelf. “Ik zie de Zuidwestelijke Delta als een proeftuin voor de wereld. Als we hier een gezamenlijke duurzame toekomst kunnen bouwen, heb ik er vertrouwen in dat dit globaal ook mogelijk is.”

 

Aan de slag tijdens de workshops
Na de lunch gingen de deelnemers uiteen en volgden in twee rondes interactieve workshops. Samen dachten zij na over actuele thema’s zoals energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie, klimaatrobuuste watersystemen en het verder ontwikkelen van een kenniscommunity over de Oosterschelde. De opbrengsten zijn inmiddels gedeeld op de website van Zuidwestelijke Delta. Enthousiast en geïnspireerd kwamen de deelnemers aan het einde van de middag terug in de plenaire zaal voor de afronding van het dagprogramma. Waarna zij als afsluiting van de netwerkbijeenkomst nog gezellig met elkaar naborrelden.

 

Nieuw platform gelanceerd! 
Onlangs ontwikkelden we voor Zuidwestelijke Delta ook een nieuwe platform om waterprofessionals en andere betrokkenen bij de Zuidwestelijke Delta te inspireren om zelf aan de slag te gaan met de thema’s energietransitie, klimaatadaptatie en circulaire economie. Op de werkconferentie zagen de deelnemers een preview, en inmiddels staat de website online. Op het platform laten we zien wat er gebeurt in de Zuidwestelijke Delta op het gebied van deze thema’s. Dit doen we door inspirerende verhalen en visies over concrete projecten en initiatieven, achtergronden, activiteiten en het laatste nieuws rondom deze drie onderwerpen. Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op www.onzedelta.nl.


0 Reacties

Plaats uw reactie