VPRA

Samen aftellen: verhuizen naar het nieuwe Dow-kantoor

Het afgelopen jaar bouwde Dow een gloednieuw kantoor op het Maintenance Valuepark in Terneuzen. Inmiddels is het zogenaamde Terneuzen Diamond Center officieel in gebruik. Wij hielpen de afdeling Public Affairs (PA) bij de communicatie rondom de verhuizing.

 

‘Start de communicatie bij de doelgroep waarvoor het meest gaat veranderen’, was een van onze adviezen. We ontwikkelden met de afdeling PA een tweewekelijkse nieuwsbrief voor de collega’s die zouden gaan verhuizen. Hierin vertelden we precies wat er van ze werd verwacht, waar ze de verhuisdozen konden vinden, waar hun nieuwe werkplek was, aan wie ze welke vragen konden stellen en welke faciliteiten het nieuwe kantoor biedt. Daarnaast organiseerde de afdeling een aantal kijkdagen. Ook vond een ‘80 Days Count Down’-evenement plaats, waarbij Dow officieel aftelde naar de verhuizing. Wij dachten mee over de opzet en hielpen bij het schrijven van nieuwsberichten hierover.

 

Voor iedereen

De faciliteiten van het nieuwe gebouw zijn voor alle Dow-medewerkers, niet alleen voor degenen die in het nieuwe kantoor werken. Daarom werden in de tweede fase van het project álle Dow-collega’s geïnformeerd over de mogelijkheden. Wij namen het maken van de content voor onze rekening. Zo verzamelde collega Simone diverse weetjes over het gebouw, die ze verwerkte in nieuwsberichten. Simone: “Het kantoor heeft bijvoorbeeld een prachtige fitness, een koffiebar met barista en een heel bijzondere lamp uit Italië in de vorm van moleculen. Dat past natuurlijk perfect bij Dow! Leuk om deze verhalen binnen de organisatie te delen.”

 

En actie!

Bij binnenkomst van het kantoor, waar inmiddels 1.100 Dow-medewerkers werken, vind je het Experience Center. Hier kunnen bezoekers informatie vinden over Dow. Ook vind je er een enorm scherm, waarop diverse filmpjes spelen. Een daarvan is de nieuwe bedrijfsvideo van Dow Benelux. Deze film maakten wij in samenwerking met HJR Entertainment. Een toffe opdracht! De film vertelt in vogelvlucht welke locaties Dow Benelux heeft, welke producten Dow maakt en welke dienstverlenende afdelingen er zijn. Karlijn en Simone schreven het script en begeleidden de filmploeg tijdens de draaidagen. Karlijn: “Twee belangrijke vragen die we onszelf constant stelden, waren: matchen de beelden die we schieten nog met het script? En: hoe kunnen we dit shot nóg creatiever insteken? De film draait straks elke dag in het Terneuzen Diamond Center. Dus mocht je in het gebouw zijn, stop dan even om deze te bekijken!”


0 Reacties

Plaats uw reactie