VPRA

Renovatie van de oevers én de website van Rijkswaterstaat

Deze week start Rijkswaterstaat met de renovatie van verschillende oevers van het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Zes trajecten langs het kanaal worden gerenoveerd. Bovendien krijgen de kades in Handelshaven Breskens een opknapbeurt. Om de omgeving goed te informeren, is een projectpagina op www.rijkswaterstaat.nl ingericht. Lievens Communicatie zorgde voor de invulling.

 

Het is niet de eerste keer dat we zorgen voor publiekscommunicatie door informatieve teksten voor de website van Rijkswaterstaat te schrijven. Toch was het bij dit project even extra goed opletten. Sinds deze zomer heeft Rijkswaterstaat namelijk een mooie, nieuwe responsive website: een website die zich automatisch aanpast aan het apparaat waarmee je de pagina bekijkt. Maar liefst 53 procent van de bezoekers van www.rijkswaterstaat.nl bezoekt de site met een mobiel device. Geen overbodige luxe dus! Nu voldoet de site weer aan de nieuwste online inzichten en de veranderde wensen van de doelgroep én de organisatie. Zo speelt visuele communicatie nu een prominentere rol.

 

Stukje omgevingsmanagement

Met het vernieuwde design kwam er ook een aangepast format voor de invulling van de  projectpagina’s. Met dit nieuwe format vinden belanghebbenden nog sneller de informatie die voor hen belangrijk is. Denk daarbij aan de doelen en resultaten van een project, de planning, de verwachte hinder en maatregelen en het antwoord op veelgestelde vragen. Naast het schrijven van de teksten en het verzamelen en afstemmen van de benodigde informatie coördineerde Lievens Communicatie ook de realisatie van kaarten (door Photographics), waarop de werklocaties duidelijk aangegeven staan. Voor stakeholders is het prettig om te zien waar er precies gerenoveerd wordt, zeker nu het werk buiten is begonnen. En doordat de webredactie van Rijkswaterstaat nieuws rondom het project automatisch koppelt aan de projectpagina, blijft de website up-to-date.

 

Benieuwd naar de nieuwe website van Rijkswaterstaat én de projectpagina over de renovatie van de oevers in Zeeuws-Vlaanderen? Kijk dan hier.

 


0 Reacties

Plaats uw reactie