VPRA

Ontwikkeling naam nieuwe school Terneuzen

Maandag 20 augustus was het zo ver! Op de eerste dag van het schooljaar 2018-2019 werd de naam van de nieuwe middelbare school in Terneuzen bekendgemaakt: het Lodewijk College. Lievens Communicatie stond aan de lat voor het proces en creatief bureau 10uur voor het ontwerp van de naam en een bijpassende huisstijl.  

 

Een nieuwe middelbare school in Terneuzen die toekomstgericht is en aan de huidige en toekomstige onderwijsbehoefte voldoet. Dat is de fusieschool van het Zeldenrust-Steelantcollege en De Rede. Bij een nieuwe onderwijsinstelling hoort een naam en huisstijl. Cora en Arnoud en Jason van 10uur, gingen vol enthousiasme aan de slag met de opdracht om dit proces te begeleiden en uit te voeren. “Vanaf het begin was duidelijk dat de belangrijkste rol was weggelegd voor de ‘gebruikers’ van de school: medewerkers, leerlingen en ouders. Daarom nodigden we hen uit voor een meedenksessie. Zij kennen de locaties namelijk als geen ander. Iedereen dacht gemotiveerd mee over de identiteit van de nieuwe school. De naam Lodewijk College, een van de uitkomsten uit de sessie, was meteen bij iedereen favoriet! Natuurlijk stemden we het proces om te komen tot een naam, continu zorgvuldig af met de werkgroep Communicatie van beide locaties, bestuurders en toezichthouders. Zo was iedereen niet alleen op de hoogte, maar ook echt betrokken.” Toen de naam eenmaal in kleine groep bekend was, ging 10uur in de zomervakantie aan de slag met het realiseren van communicatiemiddelen in de nieuwe stijl. “Hoewel dit jaar nog een overgangsjaar in de fusie is, wilden we wel dat beide locaties vanaf schooldag één, Lodewijk College uitstraalden.”

 

Ready for take-off

Natuurlijk mocht een goede lancering van de naam niet ontbreken. Daarom organiseerde de school op de eerste dag van het nieuwe schooljaar een bijeenkomst in het Scheldetheater voor alle medewerkers van beide locaties. “Wij dachten mee over de invulling van de dag en maakten een communicatiewerkplan”, vertelt Cora. “Het was mooi om te zien hoe enthousiast de medewerkers en leerlingen reageerden op de naam. De school is vernoemd naar Lodewijk van den Berg, de eerste in Nederland geboren astronaut die met de Spaceshuttle Challenger de ruimte in ging. Dat hij speciaal voor de bekendmaking was overgekomen uit Amerika, maakte de dag extra bijzonder.”

 

Wil je meer weten over deze opdracht? Lees dan de projectkaart.


0 Reacties

Plaats uw reactie