VPRA

Ons vak blijft mij boeien, want het blijft veranderen

Mirjam  de Jong

Mirjam de Jong

Directielid / senior communicatieadviseur

Doorvragen zodat je erachter komt wat er daadwerkelijk speelt en oprecht en goed kunnen luisteren, vind ik erg belangrijk als communicatieadviseur. Bij elke nieuwe opdracht of issue is het van belang het vraagstuk helder te krijgen. Ook het verbinden van mensen maakt het verschil. Daarmee kun je ervoor zorgen dat je daadwerkelijk samen werkt aan resultaten. En dat inspireert mij!

 

Voordat ik begon aan mijn studie Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, heb ik rechten gestudeerd. Ik interesseerde me altijd al voor PR en communicatie. Daarom besloot ik na het behalen van mijn propedeuse toch voor een communicatiestudie te gaan. Ik volgde vakken als massacommunicatie en gedragsbeïnvloeding en we leerden over subculturen en media. Dat vond ik heel interessant, omdat het ook altijd over jezelf en de wereld om je heen gaat. Ik had mijn vak gevonden!

 

Na onder meer een baan als gemeentelijk voorlichter ging ik in 2001 bij Lievens Communicatie aan de slag. Wat me aanspreekt aan het werken bij een bureau, is dat je voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers werkt. Voor een kortere of langere periode ben je intensief betrokken bij een project of ontwikkeling. Heel leerzaam, en vooral ook erg leuk om daadwerkelijk een bijdrage te kunnen leveren. De overname van Lievens Communicatie samen met Cora en Isabelle gaf m’n werk nog een extra dimensie. Kwaliteit en vernieuwing staan voor ons voorop. Zo ontvingen we in 2015 het VPRA-kwaliteitscertificaat, zorgden we voor meer onderlinge kennisdeling door kennislunches en kwaliteitsmiddagen, en zetten we een nieuw functionerings- en beoordelingssysteem op.

 

Ons vak blijft mij boeien, want het blijft veranderen, zoals ook de maatschappij steeds verandert. Communiceren is van iedereen, en ‘iedereen’ communiceert steeds meer, sneller en anders, vooral door alle online communicatiemogelijkheden. Onze taak daarin? Organisaties ondersteunen en adviseren om toe te groeien naar organisaties die eerlijk en transparant in gesprek gaan en blijven met elkaar en de omgeving. Monitoren is daarbij een belangrijke factor. Wat leeft er in je directe omgeving? Wat vinden je medewerkers, cliënten of stakeholders belangrijk? Wat hebben zij voor ideeën en wensen en hoe speel je daar als organisatie op in? Een uitdaging, die helemaal in mijn straatje ligt.

 

Zeeuwse met een zachte g. Zo beschrijf ik mezelf nog geregeld. Ik ruilde op mijn 24ste mijn studentenstad Nijmegen in voor Middelburg. Ik kende de stad nog helemaal niet, maar de eerste keer dat ik op een terras in het centrum zat, was ik verkocht! Ik woon inmiddels ruim twintig jaar in Zeeland en wil er niet meer weg. Althans, niet voor lang. Ik reis namelijk heel graag. Maleisië, Cuba, Sri Lanka; samen met mijn zoon Luuk heb ik al veel mooie landen gezien. Mijn fotocamera hangt daarbij steevast om m’n nek. Daarnaast vind je me vaak in de sportschool en ben ik gek op films en series.


0 Reacties

Plaats uw reactie