VPRA

Omgevingscommunicatie voor de radartoren op Neeltje Jans

Rijkswaterstaat bouwt een nieuwe radartoren op Neeltje Jans. Deze toren helpt straks bij de begeleiding van het scheepvaartverkeer van en naar de havens in het Scheldegebied. Het wordt de hoogste nautische radartoren in Europa met een van de beste civiele radarantennes ter wereld.

 

Het drukke scheepvaartverkeer op de Westerschelde wordt continu begeleid. Vijf bemande verkeerscentrales en 22 onbemande radarposten vormen samen de Schelderadarketen. Er ontbreekt echter nog één schakel: bij Westkapelle reikt de radar net niet ver genoeg om de schepen vlot en veilig binnen te loodsen. De toekomstige radartoren bij Neeltje Jans gaat hier verandering in brengen. In 2015 wordt de radartoren opgeleverd en is de Schelderadarketen compleet.


Profilering en positionering
De bouw van de toren is een bijzonder project met volop kansen voor de profilering van de Schelderadarketen en Rijkswaterstaat. Voor het project bestaat grote bestuurlijke belangstelling, de radartoren komt op een bijzondere locatie te staan en draagt straks bij aan veiligheid en leefbaarheid op de Westerschelde. Bovendien worden er in de hele wereld weinig soortgelijke torens gebouwd.

Plannen en uitvoeren
Lievens Communicatie maakte het communicatieplan voor de bouw van de nieuwe toren en heeft nu opdracht gekregen het plan uit te voeren. Nog voor de zomer wordt het startsein voor de bouw van de toren gegeven. Dit mag niet onopgemerkt voorbij gaan! Naast een evenement rond de start van de bouw, zorgen we voor een publieksflyer, infographics en een informatiebord ter plaatse. Daarnaast houden we de website actueel. Over anderhalf jaar, eind 2015, neemt Rijkswaterstaat de nieuwe radartoren in gebruik.

 


0 Reacties

Plaats uw reactie