VPRA

Oh ja, social media...

Koffers al gepakt voor een welverdiende vakantie? Nog niet uitloggen! Wanneer je op vakantie bent, is online aanwezigheid nog steeds een must. En in de vakantieperiode schiet het online sociaal zijn er nog weleens bij in. Je social media strategie voortzetten in de zomerperiode is een uitdaging! Wij geven wat tips voordat je vertrekt naar de zon.

 1. Plaats frequent
  Behoud tijdens de vakantie je online positie. Post je namelijk te weinig op social media, of een hele tijd niets, dan merk je dat het bereik van de berichten die je wel plaatst daalt. In de vakantieperiode is dit echter wat lastiger, maar zorg er in ieder geval voor dat er wekelijks meerdere updates zijn. 

 2. Plan vooruit
  Ervoor zorgen dat de social media actief blijft, kun je doen door vooruit te plannen. Veel social media kanalen bieden zelf een planfunctie. Verder zijn er tal van tools beschikbaar die het mogelijk maken om berichten in te plannen, bijvoorbeeld Hootsuit.

 3. Blijf persoonlijk
  Zorg voor een goede mix. Blijf communiceren over iets luchtigs met een persoonlijk tintje naast de corporate informatie. Met social media wil je betrokkenheid creëren bij de doelgroep. Maar dan moet je ook nu persoonlijke verhalen blijven vertellen, of eigenlijk inplannen.

 4. Houd het actueel

  Up-to-date blijven en inspelen op actualiteiten is een pre en mogen we niet links laten liggen gedurende deze periode. Met de #OwnTheMoment kalender van Twitter kun je social media posts plannen rondom belangrijke gebeurtenissen. Zo blijf je toch actueel terwijl je zelf afwezig bent.

 5. Vergeet interactie niet

  Durf ook nu interactie uit te lokken, ook al ben je zelf niet aanwezig om hierop te sturen of te reageren. Het kan al makkelijk bereikt worden door een simpele vraag te stellen of te verleiden tot actie. Vraag een collega die wel aanwezig is, om af en toe de social media te checken en te reageren waar nodig.

Succes met kennis delen, positioneren, inspireren en interacteren op social media. Benut je kansen, ook in de zomerperiode! En geniet natuurlijk van een onbezorgde vakantie…

 


0 Reacties

Plaats uw reactie