VPRA

Mensen communicatiever maken, dat vind ik het allerleukste

Tien minuten extra overleggen, langs een klant gaan of een keer extra bellen kan in ons vak net het verschil maken. Ik merkte dat al tijdens mijn allereerste opdracht bij Lievens Communicatie en neem dat nog elke dag mee in mijn werk als communicatieadviseur. Ik vind het dan ook belangrijk om zo nu en dan polshoogte te nemen bij mijn contactpersonen. ‘Geen nieuws is goed nieuws’ is voor mij niet van toepassing.

 

Negen jaar geleden koos ik voor het vak communicatie. In eerste instantie trokken de flitsende advertenties, folders en reclamestunts mij. Maar toen ik een docent hoorde vertellen hoe je bedrijven kunt helpen door de centrale rol van communicatie, was ik pas echt verkocht. Dit wilde ik gaan doen. Ik stortte me volledig op mijn studie en nog voordat ik mijn diploma in handen had, solliciteerde ik bij Lievens Communicatie.

 

Tijdens mijn studie was Lievens Communicatie een begrip. Ik was dan ook trots dat ik er als pas afgestudeerde aan de slag mocht. Ik koos voor een baan bij een bureau, omdat je werkt voor verschillende organisaties en aan diverse vraagstukken. Dat vind ik spannend en een echte uitdaging! Zo heb ik met heel veel plezier gedetacheerd gewerkt voor projectbureau Zeeweringen. Dat was eigenlijk een baan in een baan! Ik kijk daar met veel trots op terug. Ik kwam net van school, maar werd als volwaardig gesprekspartner en communicatieadviseur gezien.

 

Mensen communicatiever maken, dat vind ik het allerleukste aan mijn vak. Je ziet dat je functie als communicatieadviseur steeds meer naar het coachen verschuift. Je hebt een centrale rol in de organisatie en daarbij help je mensen om zelf communicatiever te worden. Ze zeggen wel eens: geef een man geen vis, maar leer hem vissen, zo heeft hij voor de rest van zijn leven eten. Het is fantastisch om te zien dat mensen zichzelf ontwikkelen en elke dag verbeteren.

 

Ik ben opgegroeid in Kamperland, maar verhuisde tijdens mijn studie naar Kortgene om daar samen te gaan wonen met mijn man Vincent. Ik heb nog geen minuut spijt van de verhuizing. Het dorp is gezellig en de mensen zijn er vriendelijk. Mijn ouders wonen nog steeds in Kamperland op een boerderij, waar ook mijn twee paarden gestald staan. Samen met mijn dochtertje Fenna ga ik graag naar ze toe. Van paardrijden word ik helemaal zen. Ik kan enorm genieten van een ritje door het bos of over het strand. Zo laad ik me weer op voor een nieuwe werkweek bij Lievens Communicatie.


0 Reacties

Plaats uw reactie